25
Jul
Expositie
Ria Koreman
De Drvkkery
25 Jul om 09:30 uur
Ria Koreman, geboren in 1968 te Leiden, is Kunstschilder. In de prachtige historische binnenstad van Middelburg is haar atelier Muze-Musje gevestigd. Exposeert met haar werk in de Drvkkery
08
Aug
Expositie
Tim van Eenennaam – Papier-reliëfs
De Drvkkery
08 Aug om 09:30 uur
In Tim zijn werken speelt het licht de hoofdrol, het spel van licht en schaduw, de veranderende lichtval tijdens de dag. Tim is constant op zoek naar nieuwe vormen om in een wit vlak diepte te creëren door een werk op te bouwen in lagen of door patronen te vouwen. De structuur of de verwering van het papier leveren samen met het strakke snij- vouwwerk een fraai contrast op.
16
Sep
Event
Boekenweek van jongeren
de Drvkkery
16 Sep om 09:30 uur
Je weet het als geen ander: jongeren lezen steeds minder vaak en met minder plezier. Maar we kunnen het tij keren! Door jongeren zelf te laten kiezen en aansprekende rolmodellen in te zetten. Vanaf dit jaar bepalen jongeren zélf hoe hun Boekenweek eruitziet. Boekenweek voor Jongeren heet daarom voortaan: Boekenweek van Jongeren.De Boekenweek van Jongeren komt dit jaar tot stand onder leiding van jongeren zelf. Zij weten wat werkt. Een focusgroep van tien middelbare scholieren van 15 t/m 18 jaar werkten aan de nieuwe huisstijl: zij bepalen welke influencers 3PAK het beste kunnen promoten, welke hashtags werken, welke huisstijl het meest tot de verbeelding spreekt.
21
Sep
Querido Academie
Proefles Querido Academie met Josephine Rombouts
De Drvkkery
21 Sep om 19:30 uur
Vanaf september biedt de Querido Academie weer een cursus Basis Creatief Schrijven aan in de Drvkkery. Op woensdag 15 september kunt u een gratis en vrijblijvende proefles volgen. 
Kennismakingsles: gratis | volledige cursus €450
28
Sep
Kinderboekenweek
Leerkrachtenavond
De Drvkkery
28 Sep om 19:00 uur
Ben jij leerkracht op een basisschool en nieuwsgierig naar alles rond het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar? Meld je dan aan voor deze gi-ga-groene inspirerende avond!
2,50
29
Sep
Zeevonken
Judith Koelemeijer over haar biografie Etty Hillesum
De Oostkerk
29 Sep om 20:00 uur
Frits Barend interviewt schrijfster en journaliste Judith Koelemeijer over haar biografie over Etty Hillesum. In haar biografie zet Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum, dat begon in Middelburg in een nieuw licht.
15,00
30
Sep
Zeevonken
Suzanna Jansen - De omwenteling
De Oostkerk
30 Sep om 20:00 uur
Op 30 september komt Suzanna Jansen naar de Oostkerk. Ze wordt geïnterviewd over haar boek De Omwenteling. Haar boek Het pauperparadijs is een bestseller waar van velen haar kennen.
15,00
05
Oct
Event
Kinderboekenweek
De Drvkkery
05 Oct om 09:30 uur
De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn de winkel allerlei activiteiten rond het thema GI-GA-Groen. Houd de website goed in de gaten!
07
Oct
Zesdelige cursus door Josephine Rombouts
Aftrap cursus Klassiekers Bekeken
De Drvkkery
07 Oct om 16:00 uur
U kunt zich tot en met 30 september inschrijven door een ticket te bestellen. Uw ticket geldt voor de volledige cursus.
€150,- voor 6 delen
07
Oct
Zeevonken
Jaap Robben - Schemerleven
De Oostkerk
07 Oct om 20:00 uur
Op 7 oktober komt Jaap Robben naar De Oostkerk. Hij gaat hier vertellen over zijn nieuwe langverwachte roman Schemerleven. Het is een prachtig eerbetoon aan de vele ontkende weggestopte kinderen en hun voor het leven getekende ouders.
15,00
21
Oct
Event
#BookTok
De Drvkkery
21 Oct om 19:00 uur
#BookTok event in de Drvkkery. Een avond vol fantastische boeken, workshops, kortingen en meer... SAVE THE DATE en koop je tickets.
5,00
Zonnegloren

Zomerlezen 2022

Heel veel Zeeuwen geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van. Na werk, gezin, sociale verplichtingen, Netflix is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat. Die boekenkast staat vol met ongelezen boeken of staat leeg...

Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel. Hier in Zeeland kunnen we gelukkig altijd het vakantiegevoel opzoeken met het strand op fietsafstand.

Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Welk boek pak jij deze zomer?

Check hier onze tips!

Het onweerstaanbare LINDA.-vakantieboek brengt deze zomer een actie waar de zon van gaat schijnen: €5 korting op 25 knettergoede boeken! Met een oplage van 230.000 exemplaren gaat LINDA. héél veel lezers naar de boekhandel brengen. Klanten kunnen de kortingsbon inleveren van 22 juni t/m 11 september.

 

griffel

Zilveren Griffels en Penselen 2022

De prijzen voor de beste kinderboeken van het afgelopen jaar zijn uitgereikt. Onder meer Een zee van liefde en Toen Rups een vlinder werd wonnen een prijs.

Per categorie kunnen door de jury's twee boeken worden bekroond met een Zilveren Griffel of Penseel. Een van deze boeken wordt later dit jaar door de Griffeljury bekroond met de Gouden Griffel.

Datzelfde gaat op voor een van de bekroonde oorspronkelijk Nederlandstalige Zilveren Penselen. De Gouden Griffel en het Gouden Penseel worden in oktober bij de start van de Kinderboekenweek uitgereikt.

Voor het eerst werden dit jaar Bronzen Griffels en Penselen uitgereikt, in plaats van Vlag en Wimpels, zoals de prijzen eerder heetten. Deze prijzen gaan naar kinderboeken die bij de Zilveren Griffels net buiten de boot vielen, maar volgens de jury wel aandacht verdienen.

De Griffels en Penselen zijn de bekendste en belangrijkste juryprijzen voor kinderboeken, de Griffels voor de best geschreven en de Penselen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De 45 boekenprijzen dienen het hele jaar als inspiratie voor kinderen en hun opvoeders.

Lees hier meer over de winnaars

 

geschiedenis

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2022

De 10 beste historische boeken van 2022 zijn bekend

De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2022 is vandaag bekendgemaakt in dagblad Trouw. De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.

Lees meer

 

de Drvkkery top-10

De Camino
Anya Niewierra
De 6:20 man
David Baldacci
Zeg maar Agaath
Margôt Ros
Gewetenloos
De waarheid komt altijd aan het licht...
Karin Slaughter
Het zwarte boek van de uren
Eva García Sáenz de Urturi
Koraalrif
Suzanne Vermeer
De stenen goden
Een geheim dat zich uitstrekt van Middelburg tot Paaseiland...
Jeroen Windmeijer
De grote cirkel
Maggie Shipstead

Nieuw verschenen

Dromer
Benedict Wells
De tovervinger
Kinderboekenweekeditie 2022
Roald Dahl
De 6:20 man
David Baldacci
Koraalrif
Suzanne Vermeer
Het zwarte boek van de uren
Eva García Sáenz de Urturi
Augustus
J.D. Barker
Luister naar mij
Tess Gerritsen
Bloedsinaasappel
Ik heb het gedaan. Ze zouden me moeten opsluiten.
Harriet Tyce
Broeinest
van Sambeek
Keuken

Koopavondmenu donderdag 18 augustus

Voorgerecht 

Gemarineerd tomaat met mozzarella, lookcroutons en tuinkruiden

Hoofdgerecht

Stoofpotje van Noordzeevis met aardappel mousseline, venkel en zomerprei

of

Couscous met geroosterde aubergine, lamsoren, granaatappel, gepoft paprika en sjalot

Dessert

Sticky brownie met bosvruchtensaus

€ 23,00 / € 22,00 vegetarisch

Reserveren

Reserveer via 0118 - 886 866

Boeken in de media

Het boek van Job
Uniek monument van een schrijfster voor haar zoon
Annemarie Haverkamp
Artefact
Arlene Heyman
Gevleugelde geschiedenis van Nederland
De Nederlanders en hun vogels
Jan Luiten van Zanden
Lets do it
The Birth of Pop
BOB STANLEY
Alles echt gebeurd
Jeroen Brouwers
Ga gewoon wat leuks doen
Leven met depressie
Aafke Romeijn
De dikke Stok
Barbara Stok