Antwerpen-lezing Jeroen Olyslaegers

De Vlaamse Auteur Jeroen Olyslaegers vertelt op donderdag 21 oktober om 19.30 uur over zijn historische roman Wildevrouw in ZB Bibliotheek van Zeeland. Tickets kosten € 2,50 en zijn te koop in de Drvkkery en de via de online kaartverkoop.

** Aan de zaal in de ZB zal worden gevraagd naar uw coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs **

Bezoek ook de Antwerpen-lezing met Nico Dros op 25 november

De tweede en laatste Antwerpen-lezing wordt op donderdag 25 november gegeven door Nico Dros. Centraal staat zijn historische roman Willem die Madoc maakte. Deze avond vindt plaats in ZB Bibliotheek van Zeeland om 19.30 uur. Meer informatie en tickets

Wildevrouw

Beer verloor drie vrouwen in het kraambed. Zijn derde echtgenote baarde een kind alvorens te sterven, de andere twee stierven met een kind in hun buik. Na al dat verlies acht hij zichzelf vervloekt. Vanuit Amsterdam blikt Beer terug op zijn laatste jaren in het zestiende-eeuwse Antwerpen, de stad die hij ontvluchtte.

Antwerpen floreert in handel en geld, maar er heerst tegelijk een grote onrust. Beer maakt deze oplopende spanningen van dichtbij mee in zijn herberg waar vrije gedachten en zoete wijn vloeien, en waar plannen worden gesmeed door een geheim genootschap. Alles wordt op scherp gesteld wanneer als gevolg van overmoedige wereldveroveraars een wildevrouw in zijn herberg terechtkomt.

Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre.

Informatie

Datum donderdag 21 oktober 2021
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie ZB Bibliotheek van Zeeland
Prijs € 2,50
  Bestel tickets
Jeroen Olyslaegers - Wildevrouw

Boeken van Jeroen Olyslaegers

Wildevrouw
Jeroen Olyslaegers
Wil
Jeroen Olyslaegers
Wij
Jeroen Olyslaegers
Winst
Jeroen Olyslaegers
Wildevrouw
Jeroen Olyslaegers
Wil
Jeroen Olyslaegers
Wij
Jeroen Olyslaegers
Winst
Jeroen Olyslaegers