Avond van de Stadspoëzie met afscheid van onze stadsdichter

Op donderdag 16 januari organiseert de Drvkkery om 19.30 uur een avond van de stadspoëzie met daarin het afscheid van stadsdichter Anna de Bruyckere en de presentatie van de nieuwe stadsdichter van Middelburg, Raymond van de Ven. Met bijdragen van Jan J.B. Kuipers, Theo Raats, Karel Leeftink en Broeder Dieleman.

'Wie de stadsgedichten van Anna de Bruyckere (2018/2019) zorgvuldig leest, merkt meer dan eens een moreel appèl op. Wat te onthouden, hoe te leven, wie te gedenken? Op deze avond kijkt de Drvkkery terug op haar ambtsperiode met gedichten, muziek en beschouwing.

De Bruyckere leest voor, blikt terug en presenteert haar afscheidsgedicht, gratis mee naar huis te nemen voor alle Middelburgers. Gert Jan Smit vertelt over kunst, engagement en het dagelijks leven in De Bruyckeres werk. Enkele oud-stadsdichters delen nieuw werk over de plek van het moreel appèl in de poëzie en Broeder Dieleman brengt kleine muzikale miniatuurtjes. Én we blikken vooruit met de nieuwe stadspoëet. Hoe ziet hij zijn taak? Kiest hij voor schoonheid, moreel appèl, of toch de lach?' 

(foto: Arno Van den Hende)

Informatie

Datum donderdag 16 januari 2020
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie de Drvkkery
Prijs € 2,50 (incl. consumptie)
  Bestel een kaartje
Anna de Bruyckere