Boekpresentatie met Ellen Mangnus en Jan Pronk

Op donderdag 30 mei organiseert de Drvkkery een boekpresentatie met journalist Ellen Mangnus en Jan Pronk, Nederlands voormalig politicus en diplomaat van de Partij van de Arbeid. Ellens boek ‘Kijk niet weg- in gesprek met Jan Pronk’ wordt die avond gepresenteerd. Het gesprek zal ingeleid en gemodereerd worden door Prof. Barbara Oomen, voorzitter van de HZ University of Applied Sciences.

 

Informatie

Datum donderdag 30 mei 2024
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie Boekhandel de Drvkkery
  Reserveer hier uw gratis ticket
ellen
boek

Over  ‘Kijk niet weg- in gesprek met Jan Pronk’

Het boek is een kritisch gesprek tussen twee generaties over globalisering en de rol van internationale samenwerking. Het put uit de ervaringen van oud minister Jan Pronk, volgens menigeen ‘het geweten van links’. Bij iedere crisis – of het nu gaat om klimaatverandering, oorlog of een pandemie – worden we geconfronteerd met het feit dat we afhankelijk zijn van elkaar. In gesprek met Pronk kijkt Ellen Mangnus naar het heden: hoe vinden we samen de weg vooruit?

Kijk niet weg
In gesprek met Jan Pronk
Ellen Mangnus
boek

Over Ellen Mangnus

Ellen Mangnus is senior onderzoeker en een kritische stem in de dialoog over internationale samenwerking, landbouw en voedselketens. Ze heeft zestien jaar ervaring als onderzoeker bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (duurzame ketens), Universiteit Utrecht (eerlijke voedselsystemen) en Wageningen Universiteit (voedselsysteemtransformatie).

jan pronk

Over Jan Pronk

Johannes Pieter Pronk is een Nederlands voormalig politicus en diplomaat van de Partij van de Arbeid. Hij was minister in vier kabinetten: Den Uyl, Lubbers III, Kok I en Kok II. Ook maakte hij deel uit van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en was hij in verschillende functies werkzaam voor de Verenigde Naties.