Boekpresentatie met Klaas Smelik

Op donderdagavond 11 april komt letterkundige Klaas A.D. Smelik naar de Drvkkery voor een boekpresentatie en signeersessie van zijn nieuwste werk, 'Hitlers ultieme oorlog'. Hij zal inzicht geven in het achterliggende verhaal van het boek en het eerste exemplaar overhandigen aan Lotte Bergen van het Etty Hillesum Huis in Middelburg. Tijdens het evenement zal violist Marieke Brokamp zorgen voor een muzikaal intermezzo.

 

Over Klaas Smelik

Klaas A.D. Smelik (Hilversum, 1950) studeerde theologie, Semitische talen, Egyptisch, Koptisch, archeologie en oude geschiedenis in Utrecht, Amsterdam (UvA) en Leiden, en promoveerde in 1977 aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over koning Saul. Hij nam deel aan verschillende opgravingen in het mediterrane gebied. Hiervoor was hij werkzaam aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid te Brussel en de KU Leuven. Hij schreef een vijftigtal boeken en vele artikelen over het Hebreeuws, de Bijbel, het jodendom en de Oudheid.

 

Informatie

Datum donderdag 11 april 2024
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie Boekhandel de Drvkkery
  Reserveer hier een ticket
Klaas Smelik
kl

Over 'Hitlers ultieme oorlog'

De tragedie van de Jodenvervolging in Europa tijdens het Derde Rijk (de Holocaust) was, hoewel niet de enige genocide in de twintigste eeuw, op vele manieren uitzonderlijk en roept talloze vragen op. Hoe kon deze gruweldaad plaatsvinden in het beschaafde Europa? Waarom kregen de nazi's zoveel steun, zelfs van degenen die hun antisemitische overtuigingen niet deelden?

Klaas A.D. Smelik, deskundige op het gebied van de Jodenvervolging, geeft in dit boek een helder overzicht van de geschiedenis van de Sjoa. De fasering in de Jodenvervolging door heel Europa heen wordt duidelijk uiteengezet en er wordt getoond hoe weinig mogelijkheden Joden hadden om te ontsnappen. 

Boeken van Klaas Smelik

Hitlers ultieme oorlog
Jodenvervolging in bezet Europa
Klaas A.D. Smelik
de zeven levens van de protocollen van de wijzen van Zion
de paradoxale geschiedenis van het belangrijkste antisemitische geschrift
Klaas A.D. Smelik
Op het spoor van Etty Hillesum
Een kennismaking met haar gedachtewereld
Klaas A.D. Smelik
Leergrammatica Bijbels-hebreeuws
Klaas A.D. Smelik, Karolien Vermeulen
Dodenbrief
Klaas A.D. Smelik