Citroeninkt

Maral Noshad Sharifi | 2023 | Hardback | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 22,50

Beschrijving

Zie de wereld eens door de ogen van Talar. Na een zinderende vlucht dwars door Europa strijkt ze met haar ouders en broertje Cesar neer in het gereformeerde Moerkapelle. Jezus, wat is het hier stil, behalve de slaande deuren thuis. Er gebeuren vreemde dingen. Haar moeder verstopt haar hoofd in de koelkast. Haar barbiedoos mag nooit open. En waarom duwt die jongen in het zwembad alleen haar onder water? Talars verwondering reikt van diep onder de grond tot ver in de hemel.
Citroeninkt is een verhaal zoals je dat zelden leest: verteld door de ogen van een meisje dat nergens thuishoort en daarom overal. Een boek over opgroeien tussen de uitersten van Nederland, over je weg vinden in een wereld die voor anderen lijkt te zijn gebouwd. En over moeders die het beter willen doen voor hun dochters maar niet kunnen ontsnappen aan hun verleden.
Maral Noshad Sharifi (Teheran, 1989) is journalist, schrijver en documentairemaker. Ze studeerde politicologie in Leiden en journalistiek aan Columbia University in New York. Citroeninkt is haar autobiografische debuutroman.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Maral Noshad Sharifi
Uitgeverij Prometheus, Uitgeverij
Bindwijze / format Hardback
Verschenen op 03-03-2023
ISBN / EAN 9789044644661
Taal Nederlands
Gewicht 398 g
Hoogte 204 mm
Breedte 132 mm
Dikte 27 mm