David van Reybrouck in de Grote Kerk Veere

Grote Kerk Veere, PZC en boekhandel de Drvkkery organiseren in oktober en november vier literaire activiteiten. Op zaterdag 6 november houdt David van Reybrouck een avond over zijn boek Revolusi.

Coronatoegangsbewijs

Deze activiteit wordt georganiseerd volgens de voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat er aan de deur gevraagd wordt naar uw coronatoegangsbewijs en identiteitskaart. 

Revolusi

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan zijn monumentale boek Revolusi. Hij interviewde bijna tweehonderd mensen de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd in Indonesische rusthuizen Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed in pijn met hoop.

David van Reybrouck

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus archeoloog en schrijver van non-fictie theater en poëzie. Zijn grootste succes behaalde hij met Congo. Een geschiedenis dat werd bekroond met de Libris Geschiedenisprijs 2010 de AKO Literatuurprijs 2010 en de Prix Médicis 2012.

Tickets en PZC-korting

Tickets (€ 15,-) zijn online en in de winkel te koop. Voor abonnees van de PZC verschijnen er op maandag 13 september vier kortingscodes in de krant waarmee lezers online kunnen profiteren van een kortingsprijs van €10,- (geldig voor max. 2 personen per activiteit).

(foto: Frank Ruiter)

Informatie

Datum zaterdag 06 november 2021
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Grote Kerk Veere
Prijs € 15,- | Met PZC-korting € 10,-
  Bestel tickets
David van Reybrouck