De energiebalans

Herman Pontzer | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 23,99

Beschrijving

We verbranden 2000 calorieën per dag. En als we bewegen en minder koolhydraten eten, vallen we af. Toch? Fout. De energiebalans van Herman Pontzer zet alles wat we dachten te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop.

Wist je dat jager-verzamelaars als de Hadza evenveel energie verbranden als wij, wanneer we de hele dag Netflix zitten te kijken? Dat klinkt misschien onmogelijk, maar De energiebalans bewijst het tegendeel. Dit boek zet alles wat je denkt te weten over eten, verbranden en afvallen volledig op zijn kop.

Pontzer, een van de meest vooraanstaande onderzoekers binnen de evolutionaire antropologie, zet met behulp van feiten, anekdotes en illustraties op toegankelijke wijze uiteen hoe je metabolisme alles in het lichaam beïnvloedt, van fertiliteit tot het immuunsysteem. Hij weerlegt dieethypes, vertelt hoe we eigenlijk nog steeds jager-verzamelaars zijn en leert je je eigen lichaam begrijpen.

Dit is geen dieetboek: Pontzer laat je op wetenschappelijke wijze inzien hoe en waarom het menselijk lichaam calorieën verwerkt. De juiste balans tussen vezelrijk eten en genoeg bewegen is immers de motor achter een gezond leven. Na een avond met dit boek begrijp je waarom. Het resultaat is een onthullend, onomwonden en vermakelijk boek dat de manier waarop je eet, beweegt en leeft voorgoed zal veranderen.

'Dit heeft enorme consequenties voor onze kijk op lichaamsbeweging, voeding en de volksgezondheid.' - The Sunday Times

'Dit boek zal je doen twijfelen aan wat je denkt te weten over metabolisme en je taille.' - Stephan Guyenet, auteur van The Hungry Brain

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Herman Pontzer
Uitgeverij Xander Uitgevers B.V.
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 08-02-2022
ISBN / EAN 9789401616294
Taal Nederlands
Gewicht 694 g
Hoogte 216 mm
Breedte 142 mm
Dikte 44 mm