De Gouden Duiven

Martha Hall Kelly | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 24,99

Beschrijving

Meeslepende roman over twee vrouwen die na de Tweede Wereldoorlog jacht maken op oorlogsmisdadigers.

De Amerikaanse Josie Anderson en de Franse Arlette LaRue zijn actief in het Franse verzet en weten zoveel geheimen van de nazi’s te stelen dat de Gestapo verbeten jacht op hen maakt. Voor hun moed betalen ze uiteindelijk een hoge prijs: ze worden samen met hun geliefden gearresteerd en overgebracht naar Ravensbrück. Daar voert een kamparts experimenten uit op de moeder van Josie en wordt Arlettes zoon bij haar weggehaald.

Tien jaar later. Josie en Arlette hebben Ravensbrück overleefd en komen weer voor een gevaarlijke uitdaging te staan. Josie werkt voor het Amerikaanse leger en maakt jacht op de naziarts uit Ravensbrück. Arlette krijgt te horen dat haar zoon misschien gevonden is. Samen moeten ze tot het uiterste gaan om gerechtigheid te krijgen voor hun geliefden.

De gouden duiven is vol inlevingsvermogen geschreven en gaat over het lot van de nazivluchtelingen na de Tweede Wereldoorlog – én over de miskende vrouwelijke spionnen die alles op alles hebben gezet om hen voor het gerecht te slepen.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Martha Hall Kelly
Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 15-11-2023
ISBN / EAN 9789026363757
Taal Nederlands
Gewicht 724 g
Hoogte 228 mm
Breedte 150 mm
Dikte 44 mm