De kunst van mensen kennen

David Brooks | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Dit boek verschijnt op 15-12-2023. U kunt het nu al vooruitbestellen.
€ 23,99

Beschrijving

Mensen écht kennen en diepe verbindingen aangaan is een kunst – die je kunt leren

Er is volgens New York Times-bestsellerauteur David Brooks één vaardigheid die elke goed functionerende familie, elk gezond bedrijf, en elke veilige schoolklas gemeen hebben: de vaardigheid om elkaar te zien, te kennen, te waarderen en te begrijpen.

Toch gaat dit vaak mis. Overal om ons heen zijn mensen die zich onzichtbaar voelen, niet gezien, onbegrepen. In De kunst van mensen kennen laat Brooks zien hoe we dit kunnen verbeteren door essentiële vragen te stellen. Want als je iemand echt wilt begrijpen, wat voor aandacht geef je diegene dan? Welke gesprekken zou je kunnen voeren? Op welke gedeeltes van zijn of haar verhaal moet je letten?

Voor de antwoorden hierop put Brooks uit de psychologie en de neurowetenschap maar ook uit cultuur, geschiedenis en onderwijs. Hij stelt dat er niet alleen kennis en aandacht, maar vooral ook creativiteit nodig is om in iedereen iets bijzonders te zien.

De kunst van mensen kennen is voor de lezer die anderen beter wil begrijpen én zelf beter begrepen wil worden. Ontdek hoe fijn het is om anderen echt te zien – en zelf echt gezien te worden.

‘Zijn columns staan steevast dagenlang op nummer een van bestgelezen stukken van de website van The New York Times. Hij is te horen en te zien in vele populaire podcasts, radio- en tv-programma’s. Als de VS een ‘Denker des Vaderlands’ had, zou Brooks goede kans maken.’ NRC Handelsblad

Over De tweede berg:
‘Een overtuigend pleidooi’ **** NRC Handelsblad

‘Een krachtig, indringend boek dat je niet meer loslaat.’ The Guardian

David Brooks (1961) is auteur en al jaren een van de bestgelezen columnisten van The New York Times. Hij heeft meerdere bestsellers geschreven, waaronder De tweede berg. Hij geeft les aan de Yale University en is lid van de American Academy of Arts and Sciences.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) David Brooks
Uitgeverij Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 15-12-2023
ISBN / EAN 9789000391554
Taal Nederlands