De man zonder gezicht

Tomas Ross | 2022 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 21,99

Beschrijving

In de jaren zestig van de vorige eeuw is Nederland een broeinest van activiteiten en infiltraties door Russische en Oost-Duitse geheim agenten. De Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft handenvol werk aan het monitoren van vredesbewegingen, studenten, pacifisten, provo’s en jonge socialisten.

Binnen de Oost-Duitse geheime dienst, de Stasi, blijkt een mol actief te zijn voor het Westen. Omdat de mol wordt aangestuurd door een Nederlander met de codenaam Vos, stuurt Markus Wolf, de op een na machtigste man van de dienst, zijn topspion Alleman naar Nederland.

In Den Haag gaan bij de naam Alleman de alarmbellen af en oud-verzetsman Luuk Jonker wordt ingeschakeld. Kort na de oorlog joeg Jonker bij een zoektocht op collaborateurs al tevergeefs op Alleman. Niemand weet wie hij is.

Jonkers zoektocht leidt hem van Zuid-Limburg naar het grimmige Oost-Berlijn en vandaar naar Italië, waar hij terechtkomt in een moorddadig steekspel van geheime diensten, en een schokkende ontdekking doet over een van de grootste doofpotaffaires uit de oorlog.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Tomas Ross
Uitgeverij Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 27-01-2022
ISBN / EAN 9789403105710
Taal Nederlands
Gewicht 585 g
Hoogte 216 mm
Breedte 136 mm
Dikte 38 mm