De zweetvoetenman

Annet Huizing | 2017 | Hardback | Nederlands
Niet op voorraad
Tijdelijk niet leverbaar (wordt weer verwacht op 17-11-2021)
€ 24,99

Beschrijving

Wie had kunnen denken dat het recht zo interessant, spannend en soms ook grappig zou zijn? In een boek vol waargebeurde verhalen brengt Annet Huizing samen met illustrator Margot Westermann de rechtsstaat tot leven.

En waar gaan die verhalen dan over? Over het zeilmeisje Laura, dat eerst niet en later wel in haar eentje de zee op mocht. Over de man die 'fuck de koning!' riep. Over rapper Typhoon die door de politie aan de kant werd gezet omdat hij in een dure auto reed. En over de onterechte veroordeling van Lucia de B. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je als lezer hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Ook kom je erachter dat ogenschijnlijk eenvoudige zaken bij nader inzien toch meer haken en ogen hebben.

Intrigerende vragen komen aan bod: wat als je per ongeluk de verkeerde vermoordt? Heeft een hond inspraak? Mag je je eigen fiets terugstelen? Wanneer mag je iemand een knal verkopen? Waarom bemoeit de overheid zich met hagelslag? En mag je liegen tegen de rechter?

De verhalen zijn geïllustreerd met cartooneske tekeningen en infographics. Vier uitklappagina's geven extra informatie over de gang van zaken in het recht, hoe het eraan toegaat in de rechtszaal en hoe een wet wordt gemaakt. Dit boek laat zien dat het recht overal is, en van iedereen.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Annet Huizing
Uitgeverij Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Bindwijze / format Hardback
Verschenen op 18-09-2017
ISBN / EAN 9789047708261
Taal Nederlands
Gewicht 1328 g
Hoogte 259 mm
Breedte 219 mm
Dikte 36 mm