Dichterlijke Oudejaarsshow met Coenraedt & Ferenc

Wat is oudejaarsmiddag nog zónder snelsonnetten? Dinsdagmiddag 31 december is het weer zover: dan geeft Coenraedt van Meerenburgh uit Vlissingen voor de twaalfde keer een Dichterlijke Oudejaarsshow in de Drvkkery.

In korte verzen blikt hij terug op het afgelopen jaar. Zoals het er nu naar uitziet bereikt hij tijdens de show de mijlpaal van 1000 snelsonnetten! De voorstelling eindigt met een lied, een ‘Ode aan het snelsonnet’, dat inmiddels is uitgegroeid tot de Radetzky-mars van de oudejaarsshow. Ook dit jaar verzorgt pianist Ferenc Hannewijk de muzikale omlijsting.

Grote vraag is: welke kleding draagt Coenraedt dit jaar? Een boerka of een maatpak van 100% stikstof?

Snelsonnet

Het snelsonnet is groot gemaakt door oud-Dichter des Vaderlands Driek van Wissen (1943-2010). Het bestaat uit een kwatrijn (vier regels) met rijmschema a-b-b-a, gevolgd door een distichon (twee regels), met een andere rijmklank. Wat kan het publiek zoal verwachten? Coenraedt: “Ik lees een selectie voor van de snelsonnetten die ik het afgelopen jaar heb gepubliceerd op www.gedichten.nl en mijn Facebook-pagina. Enkele onderwerpen domineerden: Brexit, Epstein, klimaatstakingen, boerenprotesten en de stikstofcrisis. Maar er is ook ruimte voor de homo-priester, bokser Rudi Lubbers, pitspoezen, de Notre Dame, Frans Timmermans en Frits Wester.”

Informatie

Datum dinsdag 31 december 2019
Tijd 14:00 - 15:00
Locatie de Drvkkery
Prijs Vrije inloop
Oudejaarsshow