Boekenweek 2024: Dingenzoekers, Het boek voor ontdekkingsreizigers in België

Op zaterdag 16 maart verwelkomen we Kristien In-'t-Ven en Greetje Van Buggenhout, bekend als de Dingenzoekers, met hun mobiele reisbureau bij de Drvkkery.

Benieuwd naar de favoriete plekjes van Belgen in eigen land? Kom dan praten met de Dingenzoekers! Vanuit Antwerpen brengen ze je graag op de hoogte van de verborgen pareltjes van hun geliefde koninkrijk. Denk je bij België alleen aan bier, frietjes en Manneke Pis? Think again, want er valt zoveel meer te ontdekken. Het mobiele reisbureau van Dingenzoekers landt in jouw favoriete boekhandel: de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor jouw avonturen in 2024! Kom langs en verken het meest exotische buurland, zo dichtbij en toch zo anders.

 

Over de auteurs:

Kristien In-’t-Ven is schrijver van kinder- en reisboeken zoals 'De Zeepridder', 'Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen' en '360° Parijs'. Greetje Van Buggenhout werkt als fotograaf voor een hele resem magazines. Ze maakt ook eigen beeldend werk, dat altijd draait rond mensen en hun verhalen. Samen zijn ze de Dingenzoekers en maken ze reportages voor hun gelijknamige website, Instagram- en Facebookpagina.

"Hoewel we ooit droomden van een carrière als cowboy (Kristien) en pianist (Greetje), bleek dat niet haalbaar om verschillende redenen. Cowboy zijn is een knelpuntberoep en als pianist kan de wereld er nogal zwart-wit uitzien. Dus besloten we een ander pad te kiezen. We realiseerden ons: er zijn eigenlijk genoeg 'dingen' in de wereld en toch moet iemand die dingen toch zoeken? Dus werden we Dingenzoekers."

Informatie

Datum zaterdag 16 maart 2024
Tijd 14:30 - 16:30
Locatie de Drvkkery
dingenzoekers
boek

Het boek voor ontdekkingsreizigers in België

Na het succes van hun boek 'België voor kinderen en hun baasjes' komen
 de enige echte Dingenzoekers met een nieuwe bijbel voor al wie houdt van ontdekkingen in eigen land: Het boek voor ontdekkingsreizigers in België. Hun selectiecriteria zijn dezelfde, maar dit keer presenteren ze al die bijzondere plekken in een 50-tal al even bijzondere lijstjes zoals: de 4 gezelligste kampeerplekken in Vlaamse tuinen 2 adembenemend mooie startplaatsen voor een kanotocht de 6 leukste plekken om je oma mee naartoe te nemen de 6 leukste plekken om je opa mee naartoe te nemen de 2 zotste nachten om nooit te vergeten de 3 coolste plekken voor een weekend in het wild de 5 mooiste plekken voor architectuurfans in Brussel de 3 gezelligste XL vakantiehuizen in Wallonië De nadruk ligt op plekjes in de natuur en op het platteland, al worden ook de leukste steden niet vergeten. De meeste adressen zijn super voor families met kinderen, maar ook zonder een meute absoluut de moeite waard. Alle geselecteerde plekken werden persoonlijk bezocht door de makers Kristien In-‘t-Ven en Greetje Van Buggenhout.