Expositie Geoletters | Leonie

Mijn naam is Leonie, ook wel GeoLeo (omdat mijn werken altijd geometrische zijn). 

In 2014 heb ik Studio GeoLeo opgezet en sindsdien creëer ik mijn geometrische prints en producten in mijn studio in Arnhem.
Ik werk graag met ambachtelijke druktechnieken, maar zoek altijd naar nieuwe technieken en vormentalen. Elke techniek biedt verassende mogelijkheden. Het kan best zijn dat daar een verrassends nieuw werk uit komt zoals een serie sieraden of een groot handgestempeld behang voor in een etalage.

Ik heb een grote fascinatie voor geometrische patronen, maar ik vind de meeste geometrische patronen in onze omgeving vaak saai, strak en voorspelbaar. En voorspelbaar merken we vaak niet eens op... Zonde!

Perfect is niet speciaal genoeg
Mijn geometrische ontwerpen geef ik altijd een lading persoonlijk karakter mee door veel met mijn handen te werken. Ik geloof namelijk dat de perfectie die we nastreven niet speciaal genoeg is.
Als dingen perfect zijn, stoppen we juist met kijken. Als je naar mensen kijkt zijn het ook juist de kleine eigenzinnige karaktertrekjes die ons leuker en interessanter maken. 

Oke, ik geef toe ik ben een perfectionist en hou van de perfecte geometrische voorspelbaarheid, en toch…
Deze filosofie is erg belangrijk in zowel mijn leven als werk. We mogen best wat meer open staan voor onze eigenaardigheden, en als we dat doen hebben ze zelfs iets moois toe te voegen!

Strak geometrisch design met een persoonlijke touch
Met mijn ontwerpen laat ik zien dat de imperfecties van het handmatige maakproces de geometrische perfectie ten goede komt en juist de moeite waard maakt om eens wat beter te gaan kijken.

Informatie

Datum maandag 17 oktober 2022
maandag 28 november 2022
Tijd 09:30 - 18:00
Locatie De Drvkkery
Geoletters