Freek de Jonge in de Grote Kerk Veere

Grote Kerk Veere, PZC en de Drvkkery organiseren in oktober en november vier literaire activiteiten. In de Grote Kerk is op zondag 14 november om 16.00 uur Freek de Jonge te gast. Centraal staat het eerste deel van zijn memoires Kom verder!

Testen voor toegang

Deze activiteit wordt georganiseerd volgens de voorschriften van het RIVM. Dit betekent dat er Testen voor toegang geldt tot het moment dat de overheid deze maatregel opheft. Voor actuele informatie hierover: www.rivm.nl

Kom verder!

Kom verder! is het eerste deel van Freek de Jonges memoires, dat begint in de zomer van 1900 op Schouwen-Duiveland. Tijdens het hoeden van een kudde koeien krijgt de dan veertienjarige grootvader van Freek een Roeping. Gehoorzaamheid aan Gods vraag heeft tot gevolg dat zijn vader, Andries de Jonge, die vijftien jaar later in Breda ter wereld komt, wordt voorbestemd tot predikant. Na gymnasia in Gouda, Deventer en Doetinchem gaat Freeks vader theologie studeren in Groningen en wordt Gerardus van der Leeuw zijn leermeester.

Vlak voor de oorlog ontmoet hij door een bizar toeval zijn aanstaande echtgenote, wier broers tot ontzetting van haar vader voor de NSB hebben gekozen. Na zijn eerste gemeente Westernieland trekt het gezin De Jonge in 1946 naar Workum, waar alles ideaal lijkt tot het drama toeslaat dat tot de ‘ervaring’ leidt waar Andries de Jonge zo naar hunkerde. In Kom verder exploreert domineeszoon Freek de Jonge met verbeeldingskracht het leven van zijn ouders en grootouders, een verhaal dat ons een voorbije wereld binnenvoert waarin het geloof intens wordt bevraagd en beleefd.

(foto: Guus Schoonewille)

Informatie

Datum zondag 14 november 2021
Tijd 16:00 - 17:30
Locatie Grote Kerk Veere
Prijs € 15,- | Met PZC-korting € 10,-
  Bestel tickets
Freek de Jonge

Kaartverkoop en PZC-korting

Tickets (€ 15,-) zijn online en in de winkel te koop. Voor abonnees van de PZC verschijnen er op maandag 13 september vier kortingscodes in de krant waarmee lezers
online kunnen profiteren van een kortingsprijs van €10,- (geldig voor max. 2 personen per activiteit)