GEANNULEERD: Oscar Garschagen

DEZE ACTIVITEIT IS HELAAS GEANNULEERD. BEZOEKERS MET EEN TICKET WORDEN OP DE HOOGTE GEBRACHT VIA MAIL EN/OF TELEFOON. 

Zeeuwse Zondagen
is een nieuwe vierdelige serie lezingen in de Kloveniersdoelen, georganiseerd door de stichtingen Triple Eye en A&P. In de derde editie houdt oud-NRC-correspondent Oscar Garschagen de lezing China, vriend en/of vijand? Een middag over het dubbele gezicht van China. 

’De 21e eeuw wordt de eeuw van China’, staat vaak te lezen. Dan zal het Westen moeten inschikken, zij zal haar eerste plaats moeten afstaan aan China.

Oscar Garschagen woont, na tien jaar als NRC-correspondent in Shanghai, nu op Walcheren. Terug van weggeweest. Hij kan ons veel vertellen over de grootmacht China, bedreiging of vriend. Aldus Oscar heeft China een dubbel gezicht, vriend én vijand.

Hoe moeten wij ons opstellen om toch nog mee te tellen op het wereldtoneel, om door China nog als partner met enig gewicht geaccepteerd te worden? Nederig ons neerleggen bij het Chinese primaat? Nee! Wat wel? China (leren) begrijpen en met meer en betere inzichten benaderen. Betere inzichten met betrekking tot de bijzondere combinatie van kapitalisme en communisme, de positie van de partij en de partijpolitiek, de interne politiek, de Chinese economie en vooral hun cultuur. Hoe zit die samenleving in elkaar?

Hoe Xi’s China tegemoet te treden, zonder onze eigen waarden te vergeten? Met ontzag voor hun prestaties, groei en bijzondere cultuur, met interesse voor (ook vraagtekens bij) hun andere ideeën over democratie, mensenrechten en samenleving. Deze middag maken we kennis met die totaal andere wereld, met China.

Entree: €14,- 
Organisator: Stichting Triple Eye, Stichting A&P i.s.m. de Drvkkery
Kaartverkoop: in de Drvkkery of via de online ticketverkoop

 

Vier lezingen

Fokke Obbema zo 19 jan 14:00    
Thijs Pepping zo 16 feb 14:00    
Oscar Garschagen zo 15 mrt 14:00    
Joke Bacxk zo 19 apr 14:00    

Kijk voor meer informatie over Zeeuwse Zondagen ook op www.zeeuwsezondagen.nl

Informatie

Datum zondag 15 maart 2020
Tijd 14:00 - 15:30
Locatie Kloveniersdoelen
Prijs GEANNULEERD
  GEANNULEERD
Zeeuwse Zondagen