Hemelrijk

Chris de Stoop | 2022 | Harde kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 21,99

Beschrijving

In Hemelrijk vertelt Chris de Stoop het onthutsende verhaal van een zorgcentrum dat, na het bezoek van een sinterklaas, catastrofaal door coronabesmettingen getroffen wordt.

In het hart van de Kempen, op de hei, breekt een helse tijd aan wanneer een zorgcentrum na het bezoek van de goede sint getroffen wordt door corona. De sint, mantelzorger voor zijn oude moeder, wordt als ‘superverspreider’ bestempeld en is een moment lang wereldnieuws.
Honderden verzorgingstehuizen kampten met grote uitbraken, duizenden bejaarden stierven als vliegen, maar dit waargebeurde verhaal van een mantelzorger roept nu indringende vragen op over wat er echt gaande was. Hoe is het als je goed wilt doen maar kwaad aanricht? Wat is de nasleep van schuld en schaamte? Waarom is de ene mens minder mens dan de andere?
Chris de Stoop, zelf jarenlang mantelzorger, met ook een coronadode onder zijn naasten, brengt een ingetogen kroniek van het drama, vermengd met zijn eigen familie-ervaringen. Een persoonlijk, ontroerend portret van binnenuit.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Chris de Stoop
Uitgeverij Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Bindwijze / format Harde kaft
Verschenen op 01-02-2022
ISBN / EAN 9789403194707
Taal Nederlands
Gewicht 292 g
Hoogte 207 mm
Breedte 132 mm
Dikte 22 mm