Het systeem D'Onofrio

2022 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 22,99

Beschrijving

‘Mijn leven zou een film kunnen zijn.’ Zo omschreef Luciano D’Onofrio het zelf ooit. Opgegroeid in Luik als zoon van een Italiaanse mijnwerker werd hij in een mum van tijd een internationaal gereputeerde voetbalfiguur. Eerst als algemeen directeur bij FC Porto. Daarna als spelersmakelaar met sterren als Henry, Zidane en Deschamps in zijn portefeuille en met Berlusconi en Tapie als vrienden. Ten slotte als sportief directeur bij Standard en Antwerp.
Tegelijk zweefde er altijd een duister aura rond zijn activiteiten. Drie onderzoeksjournalisten beten zich vast in D’Onofrio’s zaken, op het kruispunt waar voetbal en big business elkaar ontmoeten. Ze kregen daarbij waardevolle documenten in handen, waaronder vonnissen in Franse rechtszaken en rapporten die een internationaal netwerk van fraude en financiële malversaties blootleggen.
Dit boek neemt de lezer mee naar de vier hoeken van het D’Onofrio-sterrenstelsel, daar waar voetbal geen sport meer is, maar alleen nog business waar veel geld mee te verdienen valt, ook als daarvoor wetten en normen moeten worden overtreden.
Lees meer Lees minder

Details product

Uitgeverij BORGERHOFF & LAMBERIGTS
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 01-12-2022
ISBN / EAN 9789463938518
Taal Nederlands
Gewicht 366 g
Hoogte 220 mm
Breedte 150 mm
Dikte 20 mm