Instore: Môgô

Het Utrechtse label Ducktape Records is nu zo’n kleine 15 jaar bezig met het uitbrengen van lokale noise, abstracte muziek, experimentele techno en electronica op CD-R en tape. Onder de naam Môgô brengt de label-eigenaar nu voor het eerst een LP uit. ’Somersaulting Through Eternity’ bestaat uit twee lange tracks, Cycle I en Cycle II, die de afgelopen jaren in verschillende vormen live zijn uitgevoerd.

Cycle I oscilleert tussen licht en donker door de afwisseling tussen drone en noise enerzijds, en de wat meer verstilde ambient piano loops en field recordings anderzijds.
Cycle II bouwt verder op duistere elektronica en ontwikkelt zich halverwege het nummer naar dansbare, maar nog steeds duistere techno. Môgô draagt de plaat op aan zijn opa en oma die een paar jaar geleden zijn overleden en legt uit dat het album gaat over generaties en de cycliciteit van dingen. Muzikaal gezien komen deze cyclische processen tot uiting, met name in Cycle I waar veel gebruik wordt gemaakt van loops en herhaling. Een aanrader voor liefhebbers van ‘outer space’ muziek voor ‘inner space’ reflectiemomenten!

www.ducktaperecords.bandcamp.com/releases

Informatie

Datum donderdag 23 maart 2023
Tijd 19:00 - 20:30
Locatie De Drvkkery
Prijs Gratis
Mogo