Interview Adriaan van Dis & Delphine Lecompte

Auteurs Adriaan van Dis en Delphine Lecompte gaan op woensdag 22 september in de Oostkerk in gesprek met journalist Oscar Garschagen. De avond begint om 20.00 uur. Tickets kosten €15,- en zijn online en in de winkel te bestellen.
 

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In zijn meest recente roman KliFi zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president die ontkennen tot kunst heeft verheven. Jákob Hemmelbahn, zoon van Hongaarse vluchtelingen, verbaast zich over de gelatenheid van zijn medeburgers. Geheel tegen zijn aard verzet hij zich en geeft hij een stem aan de slachtoffers van een lokale overstroming.

Delphine Lecompte

In het hoofd van Delphine Lecompte is het nooit stil. Waar die ongebreidelde energie normaal een uitweg vindt in haar gedichten, wijdt ze zich nu aan proza. In korte stukken, waaruit nrc, De Morgen en humo gretig publiceerden, geeft ze haar wilde meningen over wat ze om zich heen ziet gebeuren en dist ze, nietsontziend en gespeend van alle gêne, verhalen op over haar markante leven. In Beschermvrouwe van de verschoppelingen trekt een bonte stoet outsiders voorbij. Rednecks, drank- en gokverslaafden en andere veelgeplaagde figuren kunnen op de sympathie van Lecompte rekenen, maar met corona besmette koeienslachters, benepen pezewezers en moraalridders kunnen haar rug op en worden getrakteerd op een middelvinger in het aangezicht. Tussen het weldadige absurdisme door is er steeds de kwetsbare ondertoon. Wie goed oplet, ziet dat Lecompte nooit persoonlijker was dan hier.

Informatie

Datum woensdag 22 september 2021
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Oostkerk
Prijs €15,-
  Bestel tickets
Adriaan van Dis Delphine Lecompte Oostkerk Drvkkery Middelburg
KliFi
Woede in de republiek Nederland
Adriaan van Dis
Ik kom terug
Adriaan van Dis
Tikkop
Adriaan van Dis
Indische duinen
Adriaan van Dis
Best of Delphine Lecompte
Delphine Lecompte
Vrolijke verwoesting
Gedichten
Delphine Lecompte
Dichter, bokser, koningsdochter
gedichten
Delphine Lecompte