John Condon en Matt Hunt - De Piraten komen

Kinderboekentip van Marlous

De piraten komen eraan! Of toch niet? Tom staat elke dag op de top van de heuvel om te kijken of er piraten aankomen. Het is een eeuwigheid geleden dat iemand voor het laatst piraten heeft gezien, maar Tom weet zeker dat ze komen. Hij wacht en wacht en wacht. Dan ziet hij een schip. Hij stormt de heuvel af en schreeuwt: ‘Piraten, de piraten komen eraan! Verstop je! Snel!’.

Bliksemsnel zoeken alle dorpsbewoners een plekje om zich te verstoppen. Het is echter vals alarm, geen piraten maar een vissersbootje. Na een aantal keer vals alarm zijn de dorpsbewoners het helemaal zat, er wordt niet meer verstopt. Maar of dat slim is?

Een heerlijk boek om voor te lezen, dat dankbaar gebruik maakt van de kracht van herhaling. Ik vind het grappig, vrolijk en verrassend. Zo wordt de “traditionele” rolverdeling doorbroken zonder hier de nadruk op te leggen. En de twist op het einde is briljant! Daarnaast springen de illustraties van de pagina’s af, vol kleur en details. Zoek maar eens naar alle dorpsbewoners, als die zich verstopt hebben. Voor alle jongens en meisjes vanaf 3 jaar, maar minstens net zo leuk voor degene die voorleest.

John Condon en Matt Hunt - De Piraten komen

Bestel dit boek online