Judith Fanto - Viktor

Tip van Eric!

Een prachtboek! Het is lang geleden dat ik een Roman heb gelezen. Meestal houd ik het bij non-fictie, maar hier werd ik vanaf de eerste pagina ingetrokken.

Vrijwel alle personages in dit boeken zorgen voor een glimlach op mijn gezicht. Of dit nu precies de bedoeling is weet ik niet maar ik blijf erin lezen. Een prachtige familiekroniek die ik iedereen van harte aanbeveel.

Over dit boek

Met Viktor schrijft Judith Fanto een hartveroverende, waargebeurde familiegeschiedenis over de betekenis van familiebanden.

Wenen, 1914. De zesjarige Viktor Rosenbaum redt weeskind Bubi uit een vijver in het Praterpark. Tussen hen ontstaat een levenslange vriendschap en Bubi wordt opgenomen in de gegoede Weens-Joodse familie. Viktor, die maar niet wil deugen, ontpopt zich als patser en rokkenjager en maakt geen van zijn vele studies af, tot groot verdriet van de intellectuele Rosenbaums. De Anschluß in 1938 vormt een keerpunt: met heldhaftige vindingrijkheid en brutaliteit beschermt Viktor iedereen die hij liefheeft.

Nijmegen, 1994. Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim.

De roman Viktor is het debuut van Judith Fanto en is gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan.

Judith Fanto - Viktor - Boekentip Drvkkery

Bestel dit boek in onze webshop

Viktor
Judith Fanto