Kinderboekenweek 2021

woensdag 6 t/m zondag 17 oktober

Ook dit jaar vieren we de Kinderboekenweek met leuke activiteiten! En natuurlijk is er het Kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Bette Westera. Je krijgt Tiril en de toverdrank cadeau bij aankoop vanaf € 12,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is dit jaar gemaakt door Mark Janssen en is getiteld; Dromer. Dit boek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25. 

Over het Kinderboekenweekgeschenk 

Tiril en de Toverdrank gaat over Tiril, die er op haar tiende verjaardag achter komt dat zij iets bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank. Lees meer over het geschenk van Bette Westera

Onze activiteiten

Kinderboekenweek 2021

Schrijf- en tekenwedstrijd

Tijdens de Kinderboekenweek dagen we kinderen uit om aan de slag te gaan met het thema. Je maakt kans op je eigen Gouden Griffel of Gouden Penseel. 

Tijs van Marle

Donderdag 30 september: Leerkrachtenavond

Een week voor de officiële start van de Kinderboeken week geeft Tijs van Marle een presentatie. Tijs is onder meer bekend van het boek Knots

 

 

Josien de Graaf card

Donderdag 7 oktober: Josien de Graaf

Josien de Graaf leest voor uit haar nieuwste kinderboek, Leon en Mikki. 

Kevin Hassing

Vrijdag 8 oktober: Kevin Hassing Q&A

Kevin Hassing vertelt hoe het is om kinderboeken te schrijven. Hij is bekend van de serie Mus en Kapitein Kwaadbaard.

Kinderen card

Zondag 10 oktober: Kinderboekenzondag

Op deze dag is de winkel speciaal geopend voor een beroepenvossenjacht, een schrijfcursus en je kan je laten schminken.

Bette Westera card

Dinsdag 12 oktober: Bette Westera

Bette Westera vertelt aan schoolklassen (op uitnodiging) over haar Kinderboekenweekgeschenk en over haar werk als kinderboekenschrijver. 

Mark Janssen card

Woensdag 13 oktober: Mark Janssen

De illustrator van het prentenboek van de Kinderboekenweek vertelt over zijn boek Dromer. En natuurlijk neemt hij zijn tekenspullen mee!

Sanne Rooseboom card

Vrijdag 15 oktober: Sanne Rooseboom

Stel vragen aan de schrijfster van Het Ministerie van Oplossingen en de boekenserie Jippie!. Ze vertelt je alles over haar schrijverschap.