Lezing Stefaan van den Bremt

Dichter, essayist en vertaler Stefaan van den Bremt presenteert zijn nieuwe bundel In zee op donderdag 20 februari om 19.00 uur in de Drvkkery.

De bundel In zee (uitgeverij P, Leuven) is een gezamenlijk project van schilder Solange Abbiati en Van den Bremt, die allebei sinds 2011 Brussel voor Walcheren hebben verruild. Onder een groot aantal acrylverfschilderijtjes van Solange Abbiati koos de dichter er eenenveertig, waar hij een eigen ludieke visie in verzen aan toevoegde. Het geheel roept de zee op in haar meest verscheiden gedaanten: vanaf het plankton tot de sidderaal en – helaas – ook de plasticsoep.

De zee heeft Stefaan van den Bremt al eerder geïnspireerd. In de PZC van 21-8-2017 citeerde Mario Molegraaf versregels als ‘Een boek van stuifwater en schuim’ uit het gedicht ‘Postscriptum’ (Blauw slik, 2013) of, uit een gedicht over Dishoek in dezelfde bundel: ‘Hier word ik woordeloos, een oor, een schelp/ met daarin niets dan leegte.’

De presentatie wordt ingeleid door Jan van Gilst en krijgt ook een muzikale dimensie: zangeres Teike Vos vertolkt twaalf gedichten uit de bundel en wordt op de piano begeleid door componist Marc Michaël de Smet, in een vorig leven dirigent van Aquarius, een koor met op zijn repertoire alleen hedendaagse muziek. 

Stefaan van de Bremt

Stefaan van den Bremt heeft tot nog toe vierentwintig eigen poëzietitels gepubliceerd. In 2002 kwam bij Lannoo de verzamelbundel In een mum van taal uit. In 2013 zag bij uitgeverij In de Knipscheer (Haarlem) zijn prozaboek De oude wereld moe het licht. Voorjaar 2015 verscheen in een co-editie van In de Knipscheer en uitgeverij P zijn meest recente poëziebundel Kromzang. In 2016 was er, in de Parnassusreeks van uitgeverij P, Krabbengang, een bloemlezing uit eigen werk (1968-2016) met een inleiding van Dirk de Geest.

Informatie

Datum donderdag 20 februari 2020
Tijd 19:00 - 20:30
Locatie de Drvkkery
Prijs Gratis entree | aanmelden verplicht
  Bestel een vrijkaartje
Stefaan van den Bremt