Lezing 'Tussen moestuin en landgoed'

In Tussen moestuin en landgoed neemt Robbert Lauret de lezer mee in zijn tuinjaar. Gevraagd om in het weekend de tuin van een landhuis te onderhouden, gaat hij de uitdaging aan. Snel komt hij erachter dat zo’n monumentale landhuistuin andere eisen stelt dan zijn eigen moestuin. Denk hierbij aan tuinieren met respect voor traditie, origineel gereedschap en oude gewassen die passen bij het huis en de tuin.

Geïnspireerd op de Franse stadstuiniers uit de negentiende eeuw begint een zoektocht naar jaarrond telen van groente en fruit. Zo herontdekt Robbert aromatische appels en druiven met pit. Ook wordt het belang van een gezonde bodem steeds duidelijker. De weekendtuinier heeft een bodem nodig die meewerkt en de planten gezond houdt. Een bodem vol leven waarin wormen het graafwerk doen, niet de tuinman. De vele uren wieden, snoeien, planten en stekken leveren mooie resultaten op. Door de band die met beide tuinen ontstaat oogst Robbert veel meer dan alleen groente en fruit.

 

Over de auteur:
Robbert Lauret (33) is politicoloog van opleiding en ambtenaar van beroep. Daarnaast is hij het liefst in de tuin. Hij tuiniert al zolang als hij zich kan herinneren, en vanaf zijn elfde ook in andermans tuin. Hij schrijft artikelen voor Groei & Bloei en de Nederlandse Tuinenstichting.

Entreekaart is inclusief consumptie voor aanvang van de lezing.

 

Informatie

Datum woensdag 12 juli 2023
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie Binnentuin Brasserie Drukkerij
Prijs 5,00
  Klik hier voor tickets
Robbert Lauret