Met de prins op reis

Arthur Umbgrove | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 25,99

Beschrijving

In het voorjaar van 1951 maakt prins Bernhard, met in zijn kielzog zijn particulier secretaris Frans de Graaff, een ‘goodwillreis’ naar Zuid-Amerika. Daarbij bezoekt hij ook het Argentinië van Eva en Juan Perón. De reis is beladen, omdat Perón in Nederland algemeen als dictator wordt beschouwd. De Graaff moet Bernhard behoeden voor fouten, maar hoe doe je dat in de schaduw van een man die zich onaantastbaar waant?
Zeventig jaar later krijgt schrijver Arthur Umbgrove het archief van de particulier secretaris, zijn oudoom, in handen en vindt daarin een aantal brisante documenten. Hij reist naar Argentinië om de sporen van zijn oudoom te volgen. Heeft de particulier secretaris een diplomatieke rel op wereldschaal weten te voorkomen? En hoe bood hij weerstand tegen het losbandige leven van de prins en zijn entourage tijdens de reis?
Met de prins op reis is zowel een betoverende, op feiten gebaseerde roman over een aandoenlijke observator als een in alle opzichten verbazingwekkend reisverslag.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Arthur Umbgrove
Uitgeverij Singel Uitgeverijen
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 18-10-2022
ISBN / EAN 9789021470665
Taal Nederlands
Gewicht 498 g
Hoogte 216 mm
Breedte 137 mm
Dikte 32 mm