Monarchie

Kemal Rijken | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Dit boek verschijnt op 28-09-2023. U kunt het nu al vooruitbestellen.
€ 34,99

Beschrijving

Monarchie is er voor wie de Europese monarchie in het moderne tijdperk wil leren begrijpen, voor zowel republikeinen als monarchisten.

Rijken beschrijft in Monarchie de belangrijkste vorstenhuizen in Europa vanaf een historisch kantelpunt: de Tweede Wereldoorlog. Rijken laat zien hoezeer het handelen van de Europese vorsten de loop van de gebeurtenissen in onder meer Nederland, Engeland, België, Spanje en Scandinavië heeft beïnvloed. De koninklijke families zijn vaak al decennia lang met elkaar verbonden door huwelijken en oorlogen, en hun geschiedenissen grijpen telkens in elkaar. Toch ziet ieder koningshuis zich voor andere opdrachten en dilemma’s gesteld. Bovendien moeten zij voortdurend nadenken over de media, de politiek en hun rol en invloed in een steeds veranderende samenleving.

Aan de hand van talloze pakkende anekdotes, verhalen en thema’s schetst Rijken een levendig beeld van de Europese monarchen en hun families. Ook maakt hij de balans op. Hebben we aan het eind van deze eeuw nog koningshuizen in Europa? Diverse vorstenhuizen verleenden achter de schermen medewerking.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Kemal Rijken
Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.
Bindwijze / format Harde kaft
Verschenen op 28-09-2023
ISBN / EAN 9789026354182
Taal Nederlands
Gewicht 934 g
Hoogte 235 mm
Breedte 164 mm
Dikte 48 mm