Muziek in de Brasserie: Marcel Koster & Denise Marie

Denise Marie, opgegroeid in upstate New York op een geitenboerderij (soort van..) Op haar zestiende verhuisd naar het Wilde Westen van Santa Fe, New Mexico, waar ze bevriend raakte met hippies, cowgirls en Indianen en jazz-gitaar studeerde. Maar toen ze het blues- fingerpicking leerde, ging er een wereld voor haar open.

In 1995 verhuisde ze naar de muziekhoofdstad van planeet aarde, New Orleans, waar ze werd aangemoedigd haar eigen nummers te spelen, die ze verstopt had in een oude schoenendoos. Daar omarmde ze de trompetten, saxofoons, Cubaanse percussie…al met al, alles wat met muziek te maken had, KNUFFEL,KNUFFEL!

In de studio heeft ze gewerkt met legendes zoals Johnny Vidacovich, James Singleton, "Sunpie" Barnes, en werkte samen met een keur aan talentvolle muzikanten. Voor 2005 had ze al een paar keer in Europa getoerd, en ze was dat jaar ook daar toen orkaan Katrina toesloeg in New Orleans. Ze besloot voorlopig in Europa te blijven, uiteindelijk voor bijna 2 jaar. Tijdens een bezoek aan "De Nachtvorst" van Den Haag in 2007 leerde ze haar huidige echtgenoot en muzikale partner kennen, Marcel Koster.

Hij werd geboren met de drumstokken in de hand. Op de lagere school zat hij zonder er bij na te denken, met zijn vingers, handen, potloden en pennen op de schoolbank te tikken, totdat de leraar er gek van werd. Hij speelde 10 jaar in de drumband, en uiteindelijk kocht hij z'n eerste drumstel die hij op de zolder ging bespelen. Dit tot genoegen van zijn vader...maar niet heus! Hij kocht in die tijd ook een accordeon voor de lol, en begon met het zingen van Nederlandse klassiekers, en werd vanaf toen als muzikant geaccepteerd in de familie. Tsjaa...dat is het kruis wat een drummer moet dragen...

Marcel heeft o.a. gespeeld met Johnny Hoes, Joke Bruijs, Gerard Cox, Pierre van Duijl, Kees Korbijn, Philip Kroonenberg, Peter te Bos, Frederique Spigt en Arthur Ebeling. Marcel heeft in Rusland, China, Europa en de Verenigde Staten gespeeld. Tegenwoordig speelt hij in verschillende bands, en als duo met zijn vrouw, Denise Marie. Zij wonen in Nederland.

Informatie

Datum zaterdag 18 januari 2020
Tijd 15:30 - 16:30
Locatie Brasserie
Prijs Gratis entree
Denis Marie en Marcel Koster