Natascha van Weezel (HZ Cult)

In samenwerking met HZ Cult, ZB en 'Four Freedoms door het jaar heen' organiseert de Drvkkery een interview door Anna de Bruyckere met Natascha van Weezel op woensdag 3 november om 19.30 uur. Maximaal 20 studenten kunnen zich aanmelden om in de winkel aanwezig te zijn via HZ Cult en er zijn voor niet-studenten 10 vrijkaarten te reserveren via de Drvkkery.

** Bij aanvang zullen wij u vragen naar uw coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs **

Natascha van Weezel


Als kind droomde Natascha van Weezel ervan om geheime Super Powers te hebben. Die magische krachten wilde ze gebruiken om haar opa’s en oma’s gelukkig te maken. Haar grootouders waren namelijk alle vier Joodse Holocaustoverlevenden en konden wel een beetje extra geluk gebruiken. Van jongs af aan hoorde Natascha hun verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor worstelde ze jarenlang met haar (Joodse) identiteit. Ze begon aan een zoektocht naar zichzelf en leerde wat ze écht belangrijk vond in het leven: strijden tegen discriminatie, uitsluiting en antisemitisme. Daarbij kreeg ze te maken met veel weerstand. 

Ze werd regelmatig uitgescholden op sociale media en sommige vrienden wilden niet meer met haar omgaan. Toch is Natascha nog elke dag blij dat ze precies doet wat ze wil. Door altijd haar eigen hart en mening te blijven volgen heeft ze haar Super Powers eindelijk gevonden. In dit essay neemt ze je mee in haar zoektocht en vertelt ze je hoe jij je eigen Super Powers kunt vinden. 

Natascha van Weezel (1986) debuteerde met het boek Magere jaren. In 2015 verscheen De derde generatie, over kleinkinderen van Holocaustoverlevenden. In 2017 volgde Thuis bij de vijand. In 2018 maakte ze de vierdelige documentaireserie Natascha’s Beloofde Land voor de VPRO. Ook schreef ze het scenario voor de YouTube-hit Anne Frank - Het videodagboek. Haar meest recente boek, Nooit meer Fanta kwam uit in het voorjaar van 2020. Momenteel is Natascha vaste columnist bij Het Parool. Kijk voor meer informatie op: nataschavanweezel.nl. 

Informatie

Datum woensdag 03 november 2021
Tijd 19:30 - 20:30
Locatie de Drvkkery
Prijs Gratis aanmelding
  Meld je gratis aan
Natascha van Weezel