Online: Woordwaarde met Elten Kiene & Mitchell van Tilburg


(Foto: Joël Frijhof)

Oktober was Black Achievement Month. De Black Achievement Month is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt in verschillende grote steden in het land. Sinds vorig jaar vinden ook in Zeeland diverse activiteiten plaats. Deze editie van Woordwaarde werd in oktober helaas uitgesteld, maar zal nu alsnog online plaatsvinden op 3 december.  

Van exposities, voorstellingen en films tot educatieve projecten. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de BAM een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren. Deze maand koppelen wij woordwaarde aan de Black Achievement Month in samenwerking met ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Pop Aan Zee met niemand minder dan spoken word artist Elten Kiene! Daarnaast zal lokaal talent Mitchell van Tilburg de avond openen onder de bezielende leiding van presentator Jos Rouw.

Elten Kiene

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Hij is verbonden aan HipHopHuis in Rotterdam, hij is oprichter van SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg.

Mitchell van Tilburg

Mitchell Imar van Tilburg draagt vandaag voor uit eigen werk en zal straks, net als eergisteren voor de kost, een koekenbakker en hulp-kok zijn bij restaurant Zeeuwse Streken. In de tijd voordat hij stil woorden omhelsde en koesterde, leek Mitchell gedoemd tot een leven van niets zijn en niets worden – althans, volgens weinig inzicht hebbende docenten. Volgens zijn moeder was hij ooit zelf een gedicht van formaat. Later leverde hij zijn eerste manuscript in en de publicatie van een dichtbundel Caleidoscopisch inzicht, volgde. In 2019 kwam hij in de top 100 van de Turing gedichtenwedstrijd terecht. Als betrokken mantelzorger en verzamelaar van kunst; ergens voorzichtig in het spectrum van autisme berust, durft hij als dichter de moeilijke gesprekken aan te gaan.

Informatie

Datum donderdag 03 december 2020
Tijd 20:15 - 21:00
Locatie drukkerijmiddelburg.nl/live
Prijs Kijk gratis mee
Elten Kiene