Peg Whales, Erik en Ole de Bruyn

Op zaterdag 17 september komt Erik de Bruyn naar De Drvkkery. Om 13.30 uur worden er verschillende nummers gespeeld en is er de mogelijkheid om te signeren.  

Peg Whales

Naast filmmaker, is Erik de Bruyn ( o.a.Wilde Mossels, de President, Het Hart van Hadiah Tromp, J. Kessels, Hope, Smeris, en de thrillerserie Grenslanders ) ook singer/songwriter.

Als zanger/gitarist begon hij eind jaren zeventig op Schouwen-Duiveland met de band the Guts, waarmee hij optrad op het indertijd bekende Brupop, tussen Steel Pulse, the Shirts en Pat Travers. Later speelde hij met zijn Amsterdamse gitaarband The Indians in voorprogramma’s van o.a. The Black Crowes, the Nomads en the Lemonheads.

Met hulp van the Avalanche Studio van engineer/producer Willy Berrevoets ( Nuff Said, Surrender ), die ook weer een kleine muzikantenrol speelde in Wilde Mossels en ook in een obscure country&westernsongs opname voor de speelfilm J. Kessels, pakte Erik zijn songwriting passie weer op.

Het nieuwe project heet Peg Whales.

De afgelopen tijd werden 13 tracks opgenomen. De opnames werden ingespeeld door:

  • Erik de Bruyn: leadvocal/guitars
  • Matthijs Hoitsma: electric & acoustic guitars
  • Mark Verboven: Bass
  • Willy Berrevoets: Drums & Backing Vocals
  • Stefan de Kroon (ex Racoon) & Emiel van Rijthoven (Waylon): Piano, Hammond Organ & Keyboards.

In de Avalanche Studio in Oost-Souburg, probeerden ze een analoge “jaren zeventig” sound te bereiken met oude buizen-apps van Fender, een EMT, een meersporen Studer en een analoge mengtafel die nog van Led Zeppelin schijnt te zijn geweest.
Een aantal van deze songs (o.a. Josie Girl) werden via Spotify al meer dan 50.000 keer beluisterd.

De EP's Stromboli en Alaska Woods met singles Angel Train en Turning Doors werden al eerder uitgebracht op Spotify, iTunes music, Amazon, Deezer, Google Play en andere online stores.

PEG WHALES songs

Afgelopen voorjaar werden de laatste vier songs opgenomen. De keyboards op deze songs werden ingespeeld door Stefan de Kroon, de ex- bassist van RACOON.

In juli/augustus van dit jaar zal het eerste album van Peg Whales als vinyl album verschijnen.

De eerste single was JOSIE GIRL.
Een grappige anekdote is dat Erik dit nummer in ruwere vorm al zo'n twaalf jaar geleden schreef, over 'een nog onbekend meisje'. En inmiddels heeft hij een dochter die Josie heet.

Binnenkort, bij het verschijnen van het album, komt ook de single HOLD ON uit.

Informatie

Datum zaterdag 17 september 2022
Tijd 13:30 - 14:30
Locatie De Drvkkery
Prijs Gratis
Erik de Bruyn