Popronde: Aidan & the Wild

Inspiratie door idolen als Ben Howard, John Butler, John Smith en de Tallest Man On Earth en een diepgewortelde liefde voor oude mythes en verhalen van verloren tijden komen samen in de kenmerkende sound van Aidan & the Wild.

Aidan, a.k.a. Diederik van den Brandt, neemt zijn luisteraars mee op een muzikale ontdekkingsreis door zijn interpretatie van folk en americana muziek. Het merendeel van zijn tijd oefenend op zijn instrumenten resulteert in een singer-songwriter die duidelijk weet wat hij met een gitaar aanmoet.
Open-tuning finger picking afgewisseld met slide en percussieve technieken leveren een volle en betoverende sound.

De grote blauwdruk om zijn songwriting is folk, maar binnen het spectrum worden alle uithoeken verkend. Van groovende americana en enerverende nummers over Jezus tot betoverende melodieën die de luisteraar naar een andere wereld brengen, van persoonlijke liefdesverhalen tot epische liederen over mythes en draken. Dit gecombineerd met voetpercussie en zijn rauwe en eerlijke stem geeft hij een one-man show die elke seconde blijft boeien.

Ondanks zijn 23 jaar heeft hij meer dan 300 shows achter zich liggen, zowel solo als bijgestaan door zijn band. Een aantal van de highlights zijn een support tour voor Dan Owen, twee edities van het felbegeerde Naked Song festival, tours door Duitsland en Frankrijk, aftershows voor Douwe Bob en
Mister and Mississippi en shows in diverse Nederlandse popzalen waaronder de Effenaar, PAARD, Luxor Live en Bitterzoet.

In 2015 was hij geselecteerd voor het Proud of the South traject en in 2017 bracht hij zijn eerste EP "Iliad" uit, waarvan de song "Up From the Ashes" bij het in Los Angeles gevestigde label Vinyl Moon terecht kwam.

In 2018 stond hij in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland. Begin september brengt hij zijn nieuwe EP "Homegrown" uit, die hij zelf heeft geproduceerd en ingespeeld. Met in het vervolg een spot op Ilse de Lange's Tuckerville en een tour door het hele land tijdens de Popronde is hij klaar om zijn werk aan een breder publiek te presenteren.

Informatie

Datum donderdag 07 november 2019
Tijd 20:00 - 20:30
Locatie Muziekafdeling
Prijs 0,00
Aidan