Pre-order dna

Danny Vera | 2023 | Harde kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Dit boek verschijnt op 13-10-2023. U kunt het nu al vooruitbestellen.
€ 16,99

Beschrijving

PRE ORDER ACTIE: Samen met Danny Vera hebben we een speciale actie. Bestel het album op CD of LP vrijdag voor 6 oktober in de winkel of online en je maakt kans op 2 kaarten voor het concert van Danny Vera op 13 oktober in de Ziggo Dome!

Na het overdonderende succes van 'Roller Coaster' nam de muzikale carrière van Danny Vera een enorme vlucht. Het nummer brak alle records, topte alle charts en is inmiddels bijna 100 miljoen keer gestreamd op Spotify. Nederland vond in de roerige coronatijd massaal troost in het nummer, hetgeen Danny Vera onder meer de nummer één-positie opleverde in de Top2000 van 2020. Twintig jaar noeste arbeid en geduldig aan de weg timmeren betaalde zich eindelijk uit in platina platen en een uitverkochte Ziggo Dome. En dat alles onder zijn eigen voorwaarden, zonder concessies te doen aan de vintage esthetiek.
Wie denkt dat Danny Vera nu op zijn lauweren gaat rusten, heeft het echter verkeerd. De muziek zit in zijn bloed, en dat bloed kruipt waar het niet gaan kan. Amerikaanse country, blues en rock 'n' roll zit erin en komt eruit.
Zijn nieuwe album 'DNA' kwam tot stand op een andere manier dan gebruikelijk voor Vera. “Waar ik normaal twee à drie jaar doe over twintig liedjes, heb ik ze nu in twee maanden tijd geschreven”, vertelt hij. “Alles kwam er eigenlijk gewoon spontaan uit.”
De vibe van het album is aanmerkelijk anders dan die op zijn vorige plaat. “Ik merkte al snel dat er een andere sfeer ontstond in de liedjes, vergeleken met 'The New Now'. Het was wat authentieker, meer rock 'n' roll & blues – en zo moesten de liedjes dus ook klinken, zo authentiek mogelijk.”
'DNA' is een album geworden waarop Danny Vera terugkeert naar zijn bakermat, met songs die hun wortels hebben in de Amerikaanse rootsmuziek van weleer. Zonder clicktracks, autotune of betrokkenheid van een writerscamp. Solide nummers, variërend van klassieke Danny Vera-ballads tot frisse, uptempo rock 'n' roll. Een plaat met ruwe randjes, maar vooral met ijzersterke muziek.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Danny Vera
Bindwijze / format Harde kaft
Verschenen op 13-10-2023
ISBN / EAN 8714374967570
Taal Nederlands