Presentatie boek Kijkshop | Hans Corbijn

Presentatie boek “Kijkshop | opkomst en ondergang van het vitrineconcept”

Op donderdag 23 juni om 19.00 uur presenteert Hans Corbijn zijn boek over Kijkshop.

Zelf heeft hij jarenlang bij Kijkshop (o.a. Middelburg en Vlissingen) gewerkt en dus van binnenuit veel meegemaakt en nu dus opgeschreven.

 

Kijkshop?

“Wie is er nooit in een Kijkshop geweest? Wat was dat voor aparte formule met vitrines, kaartjes en schrijftafeltjes? Waar kwamen die artikelen, die door dat luikje werden geschoven, eigenlijk zo snel vandaan? En hoezo moest “Alles Weg!”?  En ook: hoe heeft deze vreemde eend in het winkellandschap het nog zo lang uitgehouden?

De auteur beschrijft het fascinerende verhaal van het ontstaan, de pioniersfase, de sterke groei, de stabilisatie en ook de neergang en het einde van Kijkshop; de vitrinewinkel.

Jarenlang heeft hij, van binnenuit, de ontwikkelingen gevolgd en zich een duidelijk beeld gevormd van de formule, de succesfactoren en ook van wanbeleid en intriges.

Een interessant verhaal over een winkelketen die ooit zijn tijd ver vooruit was en niet kapot te krijgen leek. En zeg nou zelf: wie heeft er niet ooit een stereosetje, een föhn of een horloge gekocht bij Kijkshop?”

 

Donderdag 23 juni 19.00 – 20.30 uur Drukkery.

Hans vertelt over de totstandkoming van het boek en die wonderlijke formule. Je kunt met hem in gesprek en natuurlijk het boek kopen (€ 17,95). Na afloop is er tijd voor een gesprek of een handtekening in je eigen exemplaar!

Informatie

Datum donderdag 23 juni 2022
Tijd 19:00 - 20:30
Locatie De Drvkkery
Prijs Vrij toegang op aanmelding
  Tickets
Kijkshop