Probleemgedrag bij dementie

Ronald Geelen | Nursing-Dementiereeks | 2019 | Paperback / softback | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 24,95

Beschrijving

Dit boek geeft verzorgenden, verpleegkundigen en gedragskundigen kennis en praktische adviezen over probleemgedrag bij dementie. De visies op probleemgedrag komen aan bod. Je krijgt de aandachtspunten voor het stap-voor-stap analyseren en gedragsadviezen voor het omgaan met probleemgedrag. De vertrekpunten worden geïllustreerd met heel uiteenlopende en sprekende casuïstiek.

Probleemgedrag bij dementie komt veel voor in allerlei gedaantes. Het gaat dan niet alleen over bijvoorbeeld agressie en claimend gedrag, maar ook spanningen, onrustig gedrag, depressieve en angstige gevoelens bij deze kwetsbare doelgroep. Het vóórkomen van dergelijk gedrag is eerder regel dan uitzondering bij dementie. Maar hoe moet je daarnaar nu kijken en hoe kun je ermee omgaan?

Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe te Breda, is auteur van verschillende artikelen en boeken, waaronder Familie begeleiden bij dementie en Dementiezorg in de praktijk – deel 1 & 2. Hij werkt daarnaast voor het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE).

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Ronald Geelen
Uitgeverij Springer Media B.V.
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 23-01-2019
ISBN / EAN 9789036822527
Taal Nederlands
Gewicht 190 g
Hoogte 205 mm
Breedte 140 mm
Dikte 9 mm