Raynor Winn - De wilde stilte

Tip van Marlous

In dit magische en sprankelende vervolg op Het Zoutpad neemt Raynor Winn je mee naar Polruan. Zij en haar man Moth hebben zich daar gevestigd na het lopen van het Britse kustpad. Moth, met een terminale diagnose maar opgebloeid door het wandelen in de Britse natuur, begint aan een universitaire studie terwijl Raynor haar pad kwijt lijkt te zijn. Totdat ze merkt dat haar man steeds weer een beetje achteruit gaat.

Ze begint met het beschrijven van hun tocht, zodat Moth het zich zal blijven herinneren. Dit manuscript wordt uitgegeven als boek en blijkt, tot verbazing van Raynor, een enorm succes. Een bijzonder gebaar van iemand die hun verhaal gelezen heeft, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen. De wilde stilte is zo’n boek waarvan je eigenlijk niet wilt dat het eindigt, zo mooi! Raynors beschrijvingen van de natuur zijn opmerkzaam en prachtig gedetailleerd.

Inspirerend is de manier waarop ze tegen wil en dank moeten omgaan met de slopende ziekte van Moth. Hoopvol, met humor en met een hele hoop onverwoestbare liefde. Hoewel dit een vervolg is op Het zoutpad, is het boek ook goed los daarvan te lezen.

Raynor Winn - De wilde stilte

Bestel deze boeken in onze webshop