Regenboogscheetjes

D.D. Ming | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 20,00

Beschrijving

Tandarts Zhang Pan heeft een praktijk opgebouwd in een landelijke Noord-Hollandse omgeving. Door keihard te werken en haar nieuwe medelanders constant te bevestigen in hun tolerante zelfbeeld heeft ze van zichzelf een succes weten te maken. Wanneer een tandartsketen haar praktijk wil overnemen voor een aantrekkelijk bod, wordt Pan gechanteerd door de louche figuren die haar vijftien jaar eerder op creatieve wijze geholpen hebben bij haar emigratie naar Nederland. Pan moet voorkomen dat ze desastreus gezichtsverlies lijdt én dat ze financieel wordt uitgekleed. De verstikkende combinatie van overname en chantage vergen onverwachte talenten van de charmante dame.

In China vereren fans hun idolen uit de muziek- of filmindustrie als halfgoden. Zelfs de lucht uit hun achterwerk bewieroken ze als een magisch natuurverschijnsel, als ‘regenboogscheetjes’: caihong pi (彩虹屁) in straattaal. De vier karakters in Xu Bin-stijl op de voorkant van het boek herschrijven de Nederlandse vertaling. De vooral in Amerika beroemde artiest Xu Bin ontwikkelde deze square word calligraphy, een mix van westerse letters enerzijds en vierkante karakters van ongeveer gelijke grootte anderzijds.

D.D. Ming is een in zijn vakgebied bekende jurist. Hij schrijft fictie onder pseudoniem omdat dit verhaal losjes is gebaseerd op zeven werkelijke dossiers.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) D.D. Ming
Uitgeverij Pumbo.nl B.V.
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 05-05-2022
ISBN / EAN 9789083237800
Taal Nederlands
Gewicht 429 g
Hoogte 215 mm
Breedte 140 mm
Dikte 28 mm