Sam's portret

Ismene Krishnadath | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 12,50

Beschrijving

De vijftienjarige Samin Samaj voelt zich verwaarloosd door zijn ouders. Het gaat slecht op school en er vallen klappen thuis. Bij oom Tonio, Fransje en Patty is het anders. Bij hen is het leven spannend en kan hij een centje verdienen.

Als oom Tonio Samin vraagt om naar Nederland te gaan, is hij direct enthousiast. Helaas gaat de reis niet door. Hij wordt op de luchthaven betrapt met een 'lay' en belandt in de gevangenis. Zijn vrolijk leventje spat als een zeepbel uit elkaar en hij valt in een donker gat. Zijn moeder wil niets meer van hem weten. Gelukkig blijft zijn vader hem steunen. Ook juf Lydia, een bekende kunstenares, probeert hem weer de zonkant van het leven te laten zien. Dat gaat niet makkelijk. Vooral niet als Samin problemen krijgt met celmaat Biga en een belangrijke gevangenisregel overtreedt.

Ismene Krishnadath (Paramaribo, 1965) kreeg in 1993 de Surinaamse Staatsprijs voor jeugdliteratuur, in 1997 een Troke Grani van De Ware Tijd Cultuur als trendsetter op het gebied van schrijven en uitgeven en in 2011 de Henri Frans de Ziel Cultuurprijs voor haar literair oeuvre. Zij heeft zo'n dertig titels op haar naam staan. Het werk bestaat uit kinderboeken, jeugdromans, romans, korte verhalen en columns. In 2014 werd zij door de Stichting Projecten uitgekozen om Het Beloofde Boek van dt jaar te schrijven. Het thema was 'omgaan met verdriet'. Dit thema heeft zij bijzonder goed gevangen in Sam's Portret.
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Ismene Krishnadath
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 14-04-2023
ISBN / EAN 9789991480169
Taal Nederlands
Gewicht 178 g
Hoogte 210 mm
Breedte 168 mm
Dikte 10 mm