signeersessie Avifauna/Artistamps

Vijfendertig jaar al houden Jan Verschoore(Art Report Post) en Johan Everaers (Ever Arts) contact met elkaar in het mailartnetwerk. Enkele jaren geleden leidde het sturen door Verschoore van een artstamp van een vogel aan Everaers tot diens reactie in de vorm van een tekst bij die vogelafbeelding. Een mailartproject was geboren en enkele keren per maand vloog vervolgens per post een vogel naar Noordgouwe en een tekst naar Oostburg. 

Tussentijds werden de resultaten vastgelegd in fotoboekjes in eigen beheer. Daarna werd de reeks aangevuld en nu is door Uitgeverij Liverse het hele project vastgelegd in een boekje getiteld Avifauna/Artistamps. Artistamps is de Engelse samentrekking van (post)zegel en kunstenaar.

Beeldend kunstenaar Jan Verschoore is gespecialiseerd in “kleingrafiek”. Hout-, lino- en gomsneden drukt hij met de hand af in kleine oplagen in eigen atelier, “De Handpers”. Johan Everaers schrijft over natuur, kunst en mailart en publiceerde eerder enkele boeken bij Liverse. Dit boekje combineert het vakmanschap van de beeldend kunstenaar met de passie van de schrijvend vogelaar.

 

Informatie

Datum zaterdag 25 november 2023
Tijd 14:00 - 15:30
Locatie Boekhandel de Drvkkery
Prijs Gratis
avifaunaartistamps