Splinter Chabot - Confettiregen

Getipt door Pien

Onze collega Pien hoefde niet lang na te denken toen haar gevraagd werd om nog een tip te geven. Al een veel besproken boek, maar te mooi om te laten liggen: Confettiregen.

"Het is een boek waar we ons allemaal wel een beetje in herkennen. Je anders voelen en de worsteling die daarbij komt kijken, maakt hij herkenbaarder dan ik ooit gelezen heb. Splinter vertelt zijn verhaal op een bijzonder persoonlijke, maar ook aangrijpende manier.

De zoektocht naar jezelf gaat met vallen en opstaan, maar zolang jij jezelf maar accepteert, zal het goed komen. Zijn verhaal over de worsteling met het vinden van zichzelf, is persoonlijk maar zo herkenbaar. Door zijn heerlijke schrijfstijl blijf je erin lezen. Als je het nog niet gelezen hebt: doen!"

Boekentip Pien

Over dit boek

Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen.

Aan de hand van drie bepalende ontmoetingen in zijn jeugd, komt Wobie steeds meer over zichzelf te weten. Naarmate hij ouder wordt ontdekt hij langzaam maar zeker dat hij anders is dan zijn broers, anders dan zijn meeste klasgenoten, anders dan wie hij dacht te zijn. Anders dan wie hij wilde zijn. Langzaam sluipt er een grijze mist in zijn leven, en begint hij iets te ontdekken dat eerst genegeerd, vervolgens gevreesd, maar uiteindelijk gevierd wordt. Dit boek is een dagboek van die worsteling en die zoektocht.

Bestel dit boek in de webshop

Confettiregen
Splinter Chabot