Stad in brand

Don Winslow | Danny Ryan | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 21,99

Beschrijving

Weergaloos eerste deel in nieuwe trilogie van een van Amerika's grootste verhalenvertellers.

Providence, 1986. De negenentwintigjarige Danny Ryan is een hardwerkende havenarbeider, een liefhebbende echtgenoot, een loyale vriend en af en toe ‘mankracht’ voor het Ierse misdaadsyndicaat dat toezicht houdt op een groot deel van de stad.

Danny wil niets liever dan zijn leven veranderen en droomt ervan om opnieuw te beginnen, ergens ver weg, samen met zijn vrouw Terri. Maar als er een oorlog uitbreekt tussen rivaliserende bendes, raakt hij verwikkeld in een conflict waar hij niet aan kan ontsnappen. Danny moet alles op alles zetten om zijn ‘familie’ te beschermen: de vrienden die als broers voor hem zijn.

Stad in brand is het eerste deel in een weergaloze nieuwe trilogie over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig en negentig.

Over het werk van Don Winslow:

Stad in brand onderzoekt klassieke thema’s als loyaliteit, verraad, eer en corruptie aan beide kanten van de wet. Dit is een hedendaagse Ilias, geschreven door een van Amerika’s grootste verhalenvertellers. Dit is niet weg te leggen misdaadfictie.’ Stephen King

‘Alle grote thema’s van het thrillergenre uitgedrukt in snedige dialogen.’ de Volkskrant

‘Verbluffend en urgent.’ The New York Times

Stad in brand is een strak geschreven verhaal over loyaliteit, verraad, eer en corruptie met referenties aan de Trojaanse oorlog.’ NBD

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Don Winslow
Uitgeverij HarperCollins Holland
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 26-04-2022
ISBN / EAN 9789402709582
Taal Nederlands
Gewicht 454 g
Hoogte 225 mm
Breedte 150 mm
Dikte 28 mm