Stof tot zwijgen

Mariska Tjoelker | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 22,99

Beschrijving

Enschede, 1907. Weduwnaar Janus Warrink is al jaren knecht en chauffeur van het gezin van de Joodse textielfabrikant Goedmoedt. Janus’ zoontje Janneman is bevriend met Goedmoedts dochtertje Sara, maar als de Goedmoedts dat niet langer gepast vinden komt er een einde aan hun vriendschap. Janneman en Sara zien elkaar pas weer terug als zij studeert en hij als wever in Goedmoedts fabriek werkt. Terwijl de spanningen tussen de textielarbeiders en de fabrikanten oplopen worden ze verliefd. Hun leven verandert drastisch als de Tweede Wereldoorlog zich aandient. De leiding van de textielfabriek komt in handen van een Duitse bewindvoerder en in april 1942 krijgt de fabriek de opdracht om 569.355 Jodensterren te vervaardigen. Generaties later worstelen beide families nog altijd met de ontwrichtende gevolgen van deze opdracht.

In Stof tot zwijgen, een roman gebaseerd op ware feiten, brengt Mariska Tjoelker de werelden van de Joodse familie Goedmoedt en de arbeidersfamilie Warrink op indringende wijze tot leven.

'Mariska Tjoelker heeft een humane blik en weet zich meesterlijk in anderen te verplaatsen.' Adriaan van Dis

'Tjoelker schrijft virtuoos en levert met 'Stof tot zwijgen' een overtuigende en doorvoelde roman af.' Martin Olde Benneker, Boekhandel Broekhuis, Enschede

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Mariska Tjoelker
Uitgeverij VBK Media
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 18-10-2022
ISBN / EAN 9789021340456
Taal Nederlands
Gewicht 478 g
Hoogte 216 mm
Breedte 137 mm
Dikte 32 mm