't Hof Ravestein

Jaap de Bussy | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 29,50

Beschrijving

't Hof Ravestein is een historische plek: in de middeleeuwen een eenvoudige boerderij, in de 18e eeuw een buitenplaats, daarna weer een boerderij. Begin deze eeuw is de tuin grotendeels gerestaureerd naar een kaartbeeld uit omstreeks 1770 en in volle glorie teruggebracht.

De tuin staat in groot contrast met de moderne monocultuur landbouw op het omringende akkerland. Het boek biedt een impressie van de tuin op onderdelen, die de persoonlijke invalshoek van Willemien en Henk vertegenwoordigen. De fotograaf duidt dit door korte series over de diverse aspecten in beeld te brengen, die steeds begeleid worden door gevoelsmatige geschreven bespiegelingen van de hand van Willemien.

Het boek neemt je mee vanaf het zicht op het Hof in het kille ochtendlicht in een beleving van de tuin. Het sluit af met een serie beelden op de grens van de tuin en zijn omgeving, gefotografeerd bij warm licht aan het einde van de middag. Door het boek met professionele zorg samen te stellen is een waardevol document ontstaan, dat zeer representatief is voor de schoonheid en historie van Zeeland en van Walcheren, als de Tuin van Zeeland, in het bijzonder. Het toont wat met aanhoudende inzet kan worden gerealiseerd op basis van persoonlijke overtuiging en historisch besef. Hierdoor is het een interessant boek voor een breed publiek.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Jaap de Bussy
Uitgeverij debussyfoto
Bindwijze / format Harde kaft
ISBN / EAN 9789464028287
Taal Nederlands