Tim de Wit in de Grote Kerk Veere

Journalist Jan van Damme gaat op zondag 6 november om 16.00 uur in de Grote Kerk Veere in gesprek met schrijver Tim de Wit.  Hij was NOS-correspondent in Engeland. Gevestigd in Londen en maakte de Brexit van dichtbij mee. Eerder was hij correspondent in Zuid-Afrika en Berlijn. Kaarten voor deze PZC/Drvkkery-lezing zijn te koop bij De Drvkkery (in de winkel en online) en via de website van de Grote Kerk Veere.

Tim de Wit vestigde zich zeven jaar geleden als correspondent in het relatief rustige Londen. Wat volgde was een achtbaan aan politieke gebeurtenissen, intriges en vooral… chaos. Het land stond op zijn kop. En staat dat eigenlijk nog steeds. In dit boek kijkt De Wit onder de motorkap van het Verenigd Koninkrijk. En wat blijkt: het piept en kraakt aan alle kanten. Schotland wil weg, in Noord-Ierland rommelt het weer, Boris Johnson liegt er vrolijk op los en zelfs na de Russische invasie in Oekraïne worden oligarchen in Londen maar mondjesmaat aangepakt. De toekomst na Brexit is volledig ongewis. Tegelijkertijd hopen de Britten dat het allemaal wel losloopt. Als ze iets kunnen, dan is het improviseren.

Tim de Wit

De Wit studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en volgde een master Internationale betrekkingenaan de Universiteit Utrecht. Een deel van die studie volgde hij aan de Universiteit van Wes-Kaapland in Kaapstad. Vanaf 2007 werkt hij voor de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) op de buitenlandredactie en als correspondent, achtereenvolgend in Zuid-Afrika, Duitsland en vanaf 2014 in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar hij per juli 2021 zijn correspondentschap beëindigde. De Wit schrijft voor de dagbladen Trouw en Het Parool en werkt voor het televisieprogramma Nieuwsuur. Daarnaast maakt hij sinds 2019 voor de NPO samen met historicus Arend Jan Boekestijn de wekelijkse podcast Europa draait door. Vanaf januari 2022 presenteert hij samen met Sophie Derkzen het VPRO-programma Bureau Buitenland op NPO Radio 1. In juni 2022 bracht De Wit het boek Wankel koninkrijk uit. Soms presenteert hij NOS Langs de Lijn.

Kaartverkoop 

Tickets à €15,- zijn te koop in de Drvkkery en via de online ticketverkoop of op www.grotekerkveere.nl
 

Informatie

Datum zondag 06 november 2022
Tijd 16:00 - 17:30
Locatie Grote Kerk Veere
Prijs 15,00
  Tickets
Wankel Koninkrijk