Toen het oorlog was 1914-1918

Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld, Liesbeth Rosendaal, Marrit Boogaars | 2021 | Harde kaft | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 25,99

Beschrijving

'Toen het oorlog was, 1914-1918' is een prachtig informatief kinderboek over de Eerste Wereldoorlog dat bekroond werd met een Bronzen Griffel. Als je het boek uit hebt, weet je hoe gevaarlijk het werk van een spion was, dat Dikke Bertha geen koe is en dat de Spaanse Griep niet uit Spanje kwam.

De Eerste Wereldoorlog is al meer dan honderd jaar geleden. Toch zie je nog veel sporen van deze Grote Oorlog: in steden, in dorpen, in het landschap, maar ook in onze geschiedenis. Door de Eerste Wereldoorlog ziet de wereld eruit zoals die nu is.

Misschien weet je er al heel veel van. Of juist helemaal niks. In beide gevallen moet je dit boek lezen. Want je leert wat oorlog echt betekende voor soldaten, en voor gewone mannen, vrouwen en kinderen. Je leest hoe naaktslakken en glimwormen de soldaten hielpen, waarom regen gevaarlijk was in de loopgraven en waarom de wolf van Roodkapje een Duitse helm droeg.

'Toen het oorlog was, 1914-1918' gaat over jarenlang vechten om een paar honderd meter grond, over een vrede die geen vrede was en over wat de Eerste Wereldoorlog met de Tweede te maken heeft. Je kunt erin bladeren en verdwalen, samen of alleen. Na twee wereldoorlogen blijft het belangrijk om de verhalen door te geven. Als je dit boek gelezen hebt, kun jij daarbij helpen.

'Toen het oorlog was, 1914-1918' staat boordevol historische foto's. Illustrator Irene Goede maakte de sfeervolle illustraties, die de soms indringende tekst verluchtigen en een extra dimensie geven aan de historische beelden. De auteurs van tekstbureau Patsboem! educatief weten de geschiedenis als geen ander op een begrijpelijke manier uit te leggen aan kinderen vanaf 10 jaar. In 2022 won het boek een Bronzen Griffel.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld, Liesbeth Rosendaal, Marrit Boogaars
Uitgeverij Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Bindwijze / format Harde kaft
Verschenen op 17-11-2021
ISBN / EAN 9789025775094
Taal Nederlands
Gewicht 1069 g
Hoogte 288 mm
Breedte 230 mm
Dikte 23 mm