Tom Mank & Sera Smolen

Tom Mank and Sera Smolen delen het podium vanaf 1994 en ze schrijven samen muziek. Mank (een autodidact singer-songwriter) en Smolen (een conservatorium getrainde cellist) versmelten hun muziek tot een eclectische stijl.  Gitaar, stem en cello kiezen hun eigen weg.

Hun nieuwste CD “ I still know what love is” werd opgenomen in Woodstock, samen met muzikanten en vocalisten uit Ithaca en artiesten uit België en Nederland. Ze tourden in 2017 en 2018 door Europa en kregen enthousiaste reviews in de VS en in Europa.

Tom Mank is de laatste 20 jaar een onafhankelijke singer-songwriter. Hij heeft gespeeld in folk-, blues- en bluegrass-bands en heeft samengewerkt met een groot aantal zangers en instrumentalisten in Boston (MA), Brattleboro (VT), Keene (NH) en Ithaca (NY). Hij treedt momenteel voornamelijk op met Smolen.

Dr. Sera Smolen speelt vele muziekgenres, waaronder vier eeuwen klassieke muziek. Ze heeft opgetreden met het Cayuga Chamber Orchestra, Albert Consort (New Vioolfamilie), Tri-Cities Opera, Mansfield University Piano Trio, Ithaca Piano Trio, Trio Melange, Chiron Festival of de Creative Spirit, en Cornell University Hesterian Musicism. Ze heeft lesgegeven aan de Mansfield University, Alfred University, Hobart & William Smith en Ithaca College. Smolen is de assistent-directeur van het New Directions Cello Festival en ze is medeoprichter van het Binghamton Cello Festival.

Ze starten hun Europese tour dit jaar bij de Drvkkery en nemen als gast de Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae mee, die meeschreef aan de titelsong (“We still know how to love”) van hun nieuwe album.

Informatie

Datum zaterdag 15 februari 2020
Tijd 15:30 - 16:30
Locatie Brasserie
Prijs Gratis entree
Tom Mank