Van rossem

Laurens Bluekens, Maarten van Rossem | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 22,95

Beschrijving

Maarten van Rossem (1943) is al decennialang een opvallende verschijning in de media. Hij schuift aan bij talkshows, is het enige jurylid van De Slimste Mens, maakt tv-programma’s, heeft met de Maarten! zijn eigen tijdschrift, geeft lezingen, schrijft boeken, was columnist bij verschillende (dag)bladen en heeft een veelbeluisterde podcast.

Nederlands bekendste historicus heeft over alles en iedereen een mening. Of het nu gaat om Donald Trump, het populisme, de oorlog in Oekraïne of Vandaag Inside: Maarten vindt er wat van, en iedereen heeft een mening over Maarten. Chagrijn, aandachtstrekker, typetje: het zijn nog maar de meest nette vooroordelen die er over hem bestaan. Aan de hand van gesprekken met journalist Laurens Bluekens reflecteert Maarten op zijn rol in de media. Hoe verliep zijn transitie van Amerikadeskundige naar alwetend commentator? Hoe deskundig vindt hij zichzelf eigenlijk? En: is hij bang voor de dood, nu hij hoogbejaard is? Dit en meer in VAN ROSSEM, Maartens meest openhartige karakterschets ooit.

‘Maarten is een televisiespits die prachtig kan inschieten’ – Philip Freriks
‘Maartens knorrigheid is een permanente provocatie van het gladde verhaal’ – Geert Mak

‘Ik zou niet weten waarom je een biografie over mij zou moeten lezen, naar mijn idee heb ik een betrekkelijk saai leven geleid’ – Maarten van Rossem
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Laurens Bluekens, Maarten van Rossem
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 28-09-2023
ISBN / EAN 9789083272085
Taal Nederlands
Gewicht 388 g
Hoogte 214 mm
Breedte 140 mm
Dikte 23 mm