Vier Moederdag met Heleen Schuttevaêr

Pianiste/zangeres en voormalig journalist Heleen Schuttevaêr brengt een hartveroverende voorstelling rondom haar boek 'Ik zit hier fantastisch'. Maak kennis met een nieuwe kant van de Utrechtse jazzdiva, haar persoonlijk verhaal en muziekkeuze. Zij leest voor en vertelt wat over haar jeugd en het gezin waarin zij opgroeide. Tussendoor brengt ze liedjes die haar moeder leuk vond: ouderwetse jazzsongs, razende ragtimes, de Tearoom Tango en een klassiek intermezzo waarin ze Mozart naadloos laat overgaan in de jazz van Dave Brubeck.

Over het boek 'Ik zit hier fantastisch', Eenakters aan de bedrand van mijn hoogbejaarde moeder

'Ik zit hier fantastisch' is een boek over ouder worden waar je ook een beetje vrolijk van wordt, met een hoofdpersoon die je hart steelt. Heleen Schuttevaêr noteerde in de laatste vijf levensjaren van haar moeder alledaagse en opmerkelijke gebeurtenissen, vermakelijke voorvallen en ontroerende momentopnamen. Voor zichzelf, ‘voor later’. Haar moeder werd 99.
De verhaaltjes zijn nu in boekvorm verschenen, voorzien van tekeningen door de schrijfster en een elegant fotoalbumpje dat bijna een eeuw omspant. Achterop een aanbeveling van actrice Loes Luca: ‘Een liefdevol verslag van een dochter over haar zeer geestige oude moeder. Zij is zoals haar DAFje: je verwacht het niet, maar zij scheurt als eerste weg bij een stoplicht!’
Een boek dat leest als een trein, met de warme kleur van advocaat die door het boek en leeslint stroomt.

 www.heleenschuttevaer.nl

Informatie

Datum zaterdag 13 mei 2023
Tijd 15:30 - 17:00
Locatie Brasserie de Drvkkery
Prijs Gratis
Heleen Schuttevâer