Vinosofie | Jacqueline Duurland | Boekpresentatie

Op donderdag 10 november komt Jacqueline Duurland een boekpresentatie geven over haar boek Vinosofie. Zij heeft zich verdiept in de wijnwijsheden in al haar facetten. De boekpresentatie vindt plaats achter in de winkel om 19.30 uur.

Vinosofie

Praten over ‘de zin van het leven’ onder het genot van een glas wijn. Dit is het beeld dat veel mensen van filosofie hebben. In werkelijkheid is filosoferen een pittige denkinspanning die niet altijd goed verenigbaar is met de roes van het drinken. Jacqueline Duurland, een filosoof die van een goed glas wijn houdt, vindt dit wankele evenwicht al belicht door grote filosofen in de oudheid, en heeft zich verdiept in wijnwijsheid in al haar facetten. In het hoogst originele Vinosofie laat ze zien hoe wijn inspireert tot filosoferen. Ze neemt bekende thema’s uit de wijnwereld als vloeiende ingang tot een praktische levensfilosofie: van wijntranen en ouderen tot troostdrinken en zielenroerselen.

Jacqueline

Jacqueline Duurland (1955) is schrijver en filosoof. Zij schreef voor diverse media en was als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft lezingen en colleges voor de Filosofiefabriek en de Vrije Academie en zet zich in om filosofische inzichten toegankelijk te maken voor een groter publiek.

“Jacqueline Duurland: ‘Ik vind het extra fijn om mijn boek bij de Drukkerij in Middelburg te mogen presenteren omdat ik binnenkort Middelburgse hoop te worden. Momenteel woon ik in Haarlem, waar ik de Filosofiefabriek heb opgericht. Mijn vriend is een Zeeuw, we willen gaan samenwonen en zijn op zoek naar een fijn huis in Middelburg. We gaan zo vaak mogelijk een weekendje naar Middelburg en ik voel me er heel prettig. Het heeft een prachtige sfeer. Als boekenliefhebster heb ik de gang naar de Drukkerij natuurlijk gevonden en ik verheug me erop daar mijn mooie boek te presenteren.’

Informatie

Datum donderdag 10 november 2022
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie De Drvkkery
Vinosofie